Ενημερώνει η Σπέχαρ, το Σ.Α. αποφασίζει για την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο λαμβάνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας και όχι σε επίπεδο αποστολής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις αναφορές στην ειρηνευτική δύναμη που περιλαμβάνονται σε επιστολή του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Σιντίκ είπε ότι σε αυτή «υπάρχουν θέματα που τίθενται προς εξέταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακιντζί: Το ΣΑ να επανεξετάσει σοβαρά την εντολή και αποστολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ
 
Ανέφερε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη, 17 Ιουλίου και «σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων θα αφορά την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π.Προδρόμου: Όσο υπάρχει κατοχικός στρατός να συνεχίσει την αποστολή της η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να προχωρήσει με την ψηφοφορία για ανανέωση της εξάμηνης θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ πριν από τη λήξη της τρέχουσας θητείας, στις 31 Ιουλίου, κατέληξε ο κ. Σιντίκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»