Η Κροατία που δεν άλλαξε μέγεθος μετά το ‘98

Από το 1998 και εντεύθεν η Κροατία έχει αρκετούς φίλους, καθώς θεωρείται ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και σχεδόν πάντα πριν την έναρξη μεγάλων διοργανώσεων, πολλοί ποντάρουν πως θα είναι το φαβορί. Η αλήθεια όμως απέχει…
 
Μετά το ’98 οι Κροάτες έλαβαν μέρος σε τρία (από τα τέσσερα, πριν το φετινό) Παγκόσμια Κύπελλα και αποκλείστηκαν και στα τρία από τη φάση των Ομίλων – το 2010 δεν πήγαν καθόλου. Επομένως, δεν είναι κάποια ανερχόμενη δύναμη.
 
Στο EURO μετείχαν σε όλες τις διοργανώσεις εκτός από αυτήν του 2000 όπου κτυπήθηκαν από τη «νόσο του θριάμβου» του 1998, η οποία κτυπάει πολλές θριαμβεύτριες (από τη φετινή Γερμανία έως την Ελλάδα του 2004 που δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ του 2006).
 
Από τον όμιλο πέρασαν τρεις φορές: 1996, 2008, 2016. Σε όλοι τους την ιστορία οι Κροάτες δεν πέρασαν ποτέ από νοκ-άουτ, με εξαίρεση το 1998.
 
Στην Αγγλία το ’96 έχασαν από τους Γερμανούς (μετέπειτα νικητές). Το 2008 αποκλείστηκαν από τους Τούρκους. Το 2016 η φετινή ομάδα, αν και πέρασε πρώτη από τον Όμιλο (μπροστά από τους Ισπανούς), εντούτοις, έχασε στο πρώτο νοκ άουτ με το γκολ του Κουαρέσμα στο 117’, από τη μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία. Η ενδεκάδα που ξεκίνησε με τους Άγγλους ήταν κατά 10/11 ίδια με αυτήν που ξεκίνησε κόντρα στους Πορτογάλους, δύο χρόνια πριν. Μόνο ο Σρνα έλειπε, που αφυπηρέτησε.
 
Προφανώς εκείνη η αποτυχία ατσάλωσε τους Κροάτες, που πέρασαν από δύο διαδικασίες πέναλτι και τρεις παρατάσεις για να φτάσουν στον τελικό.
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης