Πολύνεκρη επιδρομή κατά του ISIS στην Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας

Τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επιδρομή έπληξε «μια συγκέντρωση αμάχων» κοντά στην περιοχή Σούσα της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ένα πλήγμα της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας ή του διεθνούς συνασπισμού» εναντίον του ΙΚ υπό τις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες η ιρακινή αεροπορία διεξάγει επιδρομές στην ανατολική Συρία κοντά στη μεθόριο εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών. Ο διεθνής συνασπισμός επεμβαίνει στη Συρία στηρίζοντας έναν συνασπισμό Κούρδων και Άραβων μαχητών, τον Συριακό Δημοκρατικό Στρατό (SDF), που μάχονται εναντίον του ΙΚ.

Στις αρχές Μαΐου ο SDF εξαπέλυσε την τελευταία φάση της επιχείρησής του με στόχο να εκδιώξει και τους τελευταίους μαχητές του ΙΚ από την ανατολική Συρία.

Σε αυτή την περιοχή οι τζιχαντιστές θα ηττηθούν στρατιωτικά μέσα «σε μερικές εβδομάδες», εκτίμησε χθες Πέμπτη ο Γάλλος στρατηγός Φρεντερίκ Παρισό, που εκπροσωπεί τη Γαλλία στον διεθνή συνασπισμό.

«Μένουν ακόμη δύο θύλακες και σε δύο εβδομάδες πιστεύω ότι θα μπορούμε να πούμε με ηρεμία ότι το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) δεν θα ελέγχει πλέον καθόλου έδαφος στη ζώνη επιχειρήσεών μας», πρόσθεσε.

Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε την είδηση χθες και αναφέρθηκε στον θάνατο περίπου 30 αμάχων, επιρρίπτοντας την ευθύνη άμεσα στον διεθνή συνασπισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό βίντεο-Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο
H εκτίμηση πρώην συμβούλου του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ-«Μόλις είδαμε το νέο Περλ Χάρμπορ, το Ισραήλ αυτοκαταστρέφεται»
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στη Μελβούρνη-Αυτοκίνητο εισέβαλε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η αναχαίτιση ισραηλινών πυραύλων από την ιρανική αεράμυνα
Κυνήγι μαγισσών στο Ιράν-Εκτελέσεις και μαζικές συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ
Εξετάζει εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο ο Τράμπ-«Επιδιώκει κάτι περισσότερο από μια απλή εκεχειρία»
Δεκάδες νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
LIVE/Κόμπος: Δύο Κύπριοι παραμένουν στο Ιράν, ένας υπέβαλε αίτημα για επαναπατρισμό την τελευταία στιγμή
Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν