Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019 προτείνουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία με την οποία προτείνουν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019 κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων, δεκαέξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην αυτοδιοίκηση.

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προέβλεπε τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών τον Οκτώβριο του 2019, οι κυβερνητικοί βουλευτές κατέθεσαν τη συγκεκριμένη τροπολογία καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι πιθανή διεξαγωγή τους τον Οκτώβριο θα ήταν αντισυνταγματική λόγω παρέλευσης των πέντε χρόνων από την ημερομηνία των προηγούμενων εκλογών.

Αν η κυβέρνηση κάνει δεκτή την τροπολογία οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 19 Μαΐου και ο δεύτερος γύρος μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 του ίδιου μήνα.

 Σημειώνεται ότι, παρά τα σενάρια για παράλληλη διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών τον Μάιο του 2019, ο  Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτές θα γίνου κανονικά με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας, το φθινόπωρο του 2019.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μόλις 35 βουλευτές ενημερώθηκαν για τη δικογραφία για τα Τέμπη
Αιματηρό επεισόδιο στη Ρόδο-Τραπέζια, γροθιές και απειλές με μαχαίρι σε νυχτερινό κέντρο -
Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κυλικείο, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο στην Πολυτεχνειούπολη
Δεκαπέντε χρόνια από την τραγωδία στη Marfin-Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που έσωσαν από το μπαλκόνι
Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ξετυλίγουν το κουβάρι της φονικής έκρηξης στη Θεσσαλονίκη-Εξετάζουν το σακίδιο με τα εκρηκτικά
Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
Δεν έφτιαξε τη βόμβα η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ψάχνουν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα