Εντός του 2018 η πρώτη συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

H πρώτη συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τριμερούς συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.
 
Το θέμα συζητήθηκε κατά συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης με αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της, Tarek Radwan και τα μέλη της, Mohamed Elorabi, Ahmed Weal El-Μoshnib και Hamdy Bekhit.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, συζητήθηκε επίσης η προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Ali Abdel Aal.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Κύπρο και Αίγυπτο, οι οποίοι διανοίγουν προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο κ. Radwan εξέφρασε τη βούληση της αιγυπτιακής πλευράς για ανάπτυξη των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου - Αιγύπτου και για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
 
Τα μέλη της Αιγυπτιακής αντιπροσωπίας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που χρήζουν από κοινού αντιμετώπισης στην περιοχή, όπου η Κύπρος θα μπορούσε να συμβάλει, όπως τόνισαν, αξιοποιώντας το ρόλο της ως κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καυτηρίασαν επίσης τη συμπεριφορά της Τουρκίας γενικότερα στην περιοχή και ιδιαίτερα έναντι της Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, έγινε, τέλος, ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών στην περιοχή και για τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο σ’ αυτό τον τομέα όσο και σε άλλους τομείς, όπως η ανάπτυξη, το περιβάλλον και η εκπαίδευση, που θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν και στα πλαίσια της μελλοντικής τριμερούς συνεργασίας.

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες