ΒΙΝΤΕΟ: Ανάπηροι πολέμου αψηφούν τις πληγές τους με το ποδόσφαιρο

Την πρώτη της προπόνηση πραγματοποίησε, την περασμένη Δευτέρα (09/07), στο «Deir al-Balah» στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας ο «Παλαιστινιακός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ακρωτηριασμένων».

Μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είναι άτομα που έχουν χάσει τα άκρα τους από πυροβολισμούς και επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού.
Ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να παίξουν σε διεθνές επίπεδο και να λάβουν μέρος σε μεγάλα  πρωταθλήματα.

Στην ομάδα υπάρχουν 54 ποδοσφαιριστές, ηλικίας μεταξύ 13 και 35 ετών.

Ο διευθυντής της ομάδας, Μαχμούντ Αλ-Ναούα δήλωσε ότι η ομάδα συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος είναι «να συγκεντρώσει μια ομάδα παραγόντων που θα εκπροσωπήσουν την Παλαιστίνη σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις»

Ένας από τους νεότερους παίκτες, ο Ιμπραχίμ Καττά δήλωσε ότι τραυματίστηκε στο σπίτι του το 2014. Ένας άλλος παίκτης, ο Ισλάμ Αμπού-Αμόομ, εξέφρασε ότι το όνειρό του είναι «να είναι ένας νέος τερματοφύλακας στην ομάδα, και να παίξει στην Εθνική ομάδα στο μέλλον».

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Το 50% των ανακυκλώσιμων στην Κόσιη θάβονται-«Στα όριά της η κατάσταση»
Πυρκαγιά στα Μανδριά Λεμεσού-Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ
Βρέφος με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση στο Μακάρειο-Τέταρτο περιστατικό από τις αρχές του χρόνου
Πήρε 15 στα Θρησκευτικά ο Γιαννάκης, μεταφράστηκε... 19-Αλλοιώσεις στην βαθμολογία των Νέων, Φυσικής και Γαλλικών
Στην Κύπρο από το ΗΒ καταζητούμενη για εικονικούς γάμους με τη συμμετοχή ευάλωτων ατόμων
Διπλή επίθεση ΑΚΕΛ σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ-«Συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ»
Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά ακόμη και εντός της ημέρας η Ουκρανία