Καθησυχάζει για άλλη μια φορά τους καταθέτες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Οι καταθέτες δεν πρέπει να ανησυχούν, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου για το Συνεργατισμό, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για το ζήτημα.

Σε ερώτηση για την συνάντηση που θα έχει αύριο Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του κόμματος, παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και του ιδίου, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η συνάντηση με το ΔΗΚΟ αποσκοπεί σε συνεννοήσεις σχετικά με το συνολικό «πακέτο», την απόφαση για το Συνεργατισμό, τα νομοσχέδια για βελτίωση του συστήματος και το πρόγραμμα Εστία.

Θα γίνει επίσης συζήτηση, πρόσθεσε, κάποιων εισηγήσεων και προτάσεων του ΔΗΚΟ.

«Δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλες σχετικές επαφές τις επόμενες μέρες», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Κληθείς να πει τι μήνυμα επιθυμεί να στείλει στον κόσμο, ο οποίος ανησυχεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι «ο κόσμος, οι καταθέτες, δεν πρέπει να ανησυχούν».

Διότι, εξήγησε, «οι καταθέσεις όπως το διασαφήνισε και η Κεντρική Τράπεζα, είναι εξασφαλισμένες».

Υπό τις περιστάσεις, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «η Κυβέρνηση πήρε μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, η οποία διασφαλίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και διαφυλάσσει την ομαλή πορεία της οικονομίας και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη».

«Η τελική απόφαση βέβαια», πρόσθεσε, «είναι της Βουλής».

«Σεβόμενοι πλήρως την εξουσία της Βουλής ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πάρει και από την πλευρά της αυτή την πολύ δύσκολη, αλλά απαραίτητη απόφαση», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Θεωρούμε, είπε, «ότι η ταυτόχρονη αναθεώρηση και βελτίωση του συστήματος, με την προστασία της στέγης, αλλά και το Σχέδιο Εστία που εισάγεται ταυτόχρονα, θα βοηθήσουν να έχουμε στη συνέχεια μια εξομάλυνση».
 
Ενώ, πρόσθεσε, «και αυτή η σημαντική επιβάρυνση του δημόσιου χρέους, πιστεύουμε, βασιζόμενοι στις επιδόσεις των τελευταίων χρόνων, ότι θα αποκατασταθεί γρήγορα».
 
«Σίγουρα δεν πρόκειται για εύκολες αποφάσεις», επισήμανε, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι «υπολογίζουμε όμως ότι και πάλι θα δείξει η χώρα μας, στο σύνολό της ότι μπορεί να ανταποκριθεί».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για το θάνατο του 46χρονου-Περιμένουν απαντήσεις από τη νεκροτομή
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για Πρόεδρο του ΕΛΚ ο Χριστοδουλίδης-Βλέπει αρχηγούς κρατών
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Πολώνουν το κλίμα οι Τούρκοι-«Οι Έλληνες νομίζουν ότι το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη»
Δύο καταγγελίες στην Αστυνομία για σεξισμό-Βελτιώθηκε η θέση της Κύπρου
Έστειλαν στην Κιργιζία τον Κουρτουλμούς οι Τούρκοι-Θέλουν να αποτρέψουν άνοιγμα πρεσβείας στη ΚΔ
Ενημέρωσε για την υποβολή υποψηφιοτήτων η ΕΔΕΚ-Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία
Αποσύρθηκε από το κονκλάβιο καρδινάλιος που είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα
Σε 46χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Απουσίαζε από την εργασία του για μέρες
Διοργανώνουν φεστιβάλ αεροπορίας στα κατεχόμενα-Συμμετέχουν 28 χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία