Η Ιταλία ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κύπρου

Η Ιταλία είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως ο ενεργειακός τομέας έχει σημαντικές δυνατότητες και οι υποσχόμενες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν μια σημαντική παράμετρο της αυξανόμενης συνεργασίας Κύπρου – Ιταλίας.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην οικία του Ιταλού Πρέσβη στη Λευκωσία για την Εθνική Ημέρα της Ιταλίας, την Παρασκευή το βράδυ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως η Κύπρος και η Ιταλία εργάζονται μαζί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να επιτύχουν κοινούς στόχους, όπως την υποστήριξη του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, και προάγοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ευχαρίστησε επίσης την Ιταλία για την υποστήριξη στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.
 
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο Αντρέα Καβαλλάρι διαβεβαίωσε πως η Ιταλία είναι και θα παραμείνει στο πλευρό της Κύπρο ως ένας πραγματικός και στενός εταίρος στις προσπάθειες για ανάπτυξη μιας πιο δυνατής Κύπρου και για επανένωση του νησιού, με την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε οι δυο κοινότητες να ζήσουν μαζί σε μια επανενωμένη Κύπρο.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε τη βιαιότητα της σύγκρουσης η νεκροτομή στην άτυχη 78χρονη-Υπέστη πλήρη διατομή σπονδυλικής στήλης
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου Λούκα Φουρλά-«Ένας χρόνος δράσης, ουσίας, μακριά από λαϊκισμούς»
Πληθαίνουν οι σκιές γύρω από την απόλυση Βαρωσιώτου-«Εξαιρετικά σπάνιο να μην μονιμοποιείται κάποιος Δικαστής»
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Εισέπραξε «όχι» από την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για συνεργασία στις Βουλευτικές-Ανοιχτοί σε ευρύτερη συνεργασία
Την παρουσία του στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε ο Τατάρ-Κλάφτηκε και στον ΓΓ, επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις του
Προανήγγειλε ανακοινώσεις για διαχωρισμό εξουσιών ο ΠτΔ-«Δεν είναι Εκτελεστική Εξουσία που έλαβε απόφαση για Ντόρια»
Κ. Ιωάννου: Υπάρχουν προκλήσεις αλλά ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΤΑ
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Η ανακοίνωση Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για απόλυση Βαρωσιώτου-«Της γνωστοποιήθηκε αιτιολογημένη απόφαση»