Μέρκελ: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επανένταξη της Ρωσίας στη G7

Οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μετέχουν στη σύνοδο της G7 στο Κεμπέκ του Καναδά συμφώνησαν ότι δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις προκειμένου να επανενταχθεί η Ρωσία στην Ομάδα αυτή, δήλωσε απόψε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Μέρκελ, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου, είπε επίσης ότι ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν θα εκδοθεί κάποιο κοινό ανακοινωθέν της συνόδου. Πρόσθεσε όμως ότι αν δεν τα καταφέρουν, αυτό θα είναι μια έντιμη παραδοχή τους ότι δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να επιστρέψει η Ρωσία στην G7, άποψη την οποία φάνηκε να συμμερίζεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Η Ρωσία αποβλήθηκε από την Ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014, για την οποία της έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια