Βόμβα από Τουρκία - Παγώνει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες
16:22 - 07 Ιουνίου 2018

Πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ως αντίδραση στην απόφαση για τους οκτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από ερώτηση για το θέμα των ‘8’, η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. “Αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Αυτοί ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι τους ασκούνται πιέσεις από τη Δύση”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι υπάρχει μία συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ η οποία εφαρμόζεται, ωστόσο είπε ότι υπάρχει και μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. “Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση (για τους 8), ασφαλώς αυτή η διαδικασία δεν τελείωσε αλλά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα”, ανέφερε.
ΚΥΠΕ
