Μέχρι και 181 κιλά το μέγιστο βάρος ασθενούς που μπορεί να μεταφέρει ασθενοφόρο

Στην Κύπρο, λόγω του εξαιρετικά μικρού αριθμού περιστατικών που αντιμετωπίζονται, δεν υπάρχει, ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα, ασθενοφόρο που να πληροί τις προδιαγραφές για μεταφορά ασθενών με μεγαλύτερο των 181,2 κιλών βάρος, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε δημοσίευμα στον Τύπο, στο οποίο καταγγέλλεται ότι ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να μεταφέρει ασθενή από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
«Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η Ελλάδα και η Ιταλία δεν διαθέτουν κανένα, η Αγγλία διαθέτει μόνο δύο, η Αμερική και η Αυστραλία μόνο τέσσερα», προσθέτει.
 
Το Υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι ο επί καθήκοντι ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ζήτησε από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων να μεταφέρει ασθενή με νοσογόνο παχυσαρκία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του από Εντατικολόγο.
 
«Ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν πάνω από 200 κιλά και πλατύς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μεταφορά του στο φορείο του ασθενοφόρου. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του κατασκευαστή των ασθενοφόρων, αυτά μπορούν να μεταφέρουν βάρος μέχρι 181,2 κιλά. Σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, εάν επιχειρηθεί η μεταφορά ασθενούς με βάρος που υπερβαίνει το καθορισμένο, συντρέχει μεγάλος κίνδυνος πτώσης και τραυματισμού του», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι με βάση τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων εισηγήθηκε, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας του ασθενούς, αλλά και με γνώμονα την ασφάλειά του, τη μεταφορά Εντατικολόγου, έτσι ώστε ο ασθενής να εξεταστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
«Στη συνέχεια, και χωρίς να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, κλήθηκε ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο και μετέφερε τον ασθενή στη Λευκωσία, με δική του ευθύνη. Είναι λυπηρό κάποιοι να προβαίνουν σε καταγγελίες και να εγείρουν θέμα εκ του μη όντως, εκμηδενίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται στα δημόσια νοσηλευτήρια», σημειώνει.
 
Αναφέρει, τέλος, ότι η Υπηρεσία Ασθενοφόρων αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το έργο που επιτελείται από αυτήν αναγνωρίζεται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ως εξαίρετο.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από το χτύπημα ιστιοφόρου στην γέφυρα του Μπρούκλιν
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός μετά από χτύπημα ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Στους 22 οι τραυματίες
Πτώση της θερμοκρασίας αλλά με σκόνη, βροχές και δυνατούς ανέμους
Εντοπίστηκαν σε κρύπτη κοκαΐνη, κάνναβη και πάνω από 6,500 ευρώ-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα (pics)
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ
Ανομβρία και ζέστη δημιουργούν ανησυχία για τις πυρκαγιές-Ελεγχόμενη βοσκή και καύση στα μέτρα πρόληψης
Ατέρμονη αναζήτηση ευθυνών για την νεανική παραβατικότητα-Έξαρση λόγω αποτυχίας στην πρόληψη
Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΑ-«Να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια»
Βήμα προς βήμα οι ενέργειες πριν την αποκοπή οικιακών φωτοβολταϊκών-Τι ισχύει για αδειοδότηση των πάρκων
Προσφορά περαν των €55 χιλ. για «Μικρούς Ήρωες» σε εκδήλωση στη Λεμεσό