Αποκαλύψεις ΠΑΣΠ με τους κανονισμούς για Κατσαντώνη – «Θεός δαμέσα ένας είναι»

Τη μεταγραφή του Ανδρέα Κατσαντώνη από την Ομόνοια στον ΑΠΟΕΛ, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης σε δηλώσεις του στον Active. «Δεν μπορείς να δεσμεύσεις κάποιον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και να τον υποχρεώσεις να κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο με το ποσό που θέλεις εσύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νεοφυτίδης. 

Αναλυτικά:

«Ο ποδοσφαιριστής θα μείνει έξω, γιατί η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και δεν αφορά τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Αφορά το θέμα ανηλίκων γενικότερα και το θέμα των κανονισμών στην Κύπρο. Ένα θέμα το οποίο αρχίσαμε να βλέπουμε με τον αείμνηστο πρόεδρο της Ομοσπονδίας και το εντοπίσαμε το πρόβλημα στους κανονισμούς, εντοπίσαμε την διαφορά-παρανομία που υπήρχε στη δέσμευση των ανήλικων ποδοσφαιριστών και επειδή το δουλέψανε τα νομικά τμήματα οι νέοι κανονισμοί που είναι εναρμονισμένοι με την FIFA έχουν σταλεί εδώ και 15 ημέρες στην ΚΟΠ».

«Οι κανονισμοί βασίζονται πάνω στους κανονισμούς της FIFA, πάνω στο τι πρέπει να ισχύει για το δίκαιο την ελεύθερη διακίνηση των ανηλίκων. Ταυτόχρονα διασφαλίζουν πλήρως όλα τα δικαιώματα των ομάδων για τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες τους, είτε αυτοί είναι ερασιτέχνες, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες. Απλά να μου επιτρέψετε να το αφήσω ως εδώ, γιατί ήδη είμαστε σε ανοικτή ζώνη και με το νομικό σύστημα του συνδέσμου και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την Ομοσπονδία για να δούμε τι γίνεται».

«Δεν έπρεπε να φτάσει το θέμα εδώ που έφτασε, αλλά αφού έφτασε εγώ δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου».

«Υπάρχει μία κατάσταση που είναι προβληματική εδώ και πολλά χρόνια και πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι επιτέλους πρέπει να βγούμε έξω και να δουλέψουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Όχι όποτε μας συμφέρει αυτό είναι καλό και όποτε μας συμφέρει αυτό δεν είναι καλό».

«Οι νέοι κανονισμοί διασφαλίζουν τα δικαιώματα τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των ομάδων. Είναι ξεκάθαρο. Κάθε ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να διασφαλίζει τα περιουσιακά της στοιχεία αλλά και κάθε ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα ελεύθερης διακίνηση και να μην είναι σκλάβος κανενός».

«Κάποιοι τους αρέσει να κάνουν τους θεούς και επειδή αρέσκονται να κάνουν τους παράγοντες, εμείς δεν θα επιστρέψουμε κανένας να κάμνει τον παράγοντα πάνω στις πλάτες κανενός ποδοσφαιριστή καμίας ομάδας. Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, ξεκάθαροι κανονισμοί, ξεκάθαρες αποζημιώσεις, ξεκάθαρες διακινήσεις».

«Η συμφωνία εκπαίδευσης που έχουν τα σωματεία και που βάζουν τον κόσμο και δεσμεύουν τα παιδιά του μέχρι τα 18 είναι παράνομη. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει, είναι σκλαβοπάζαρο».

«Οι προκηρύξεις της Ομοσπονδίας προνοούν για τους ερασιτέχνες ελεύθερη διακίνηση. Ένας ποδοσφαιριστής 16-17 χρόνων διέπεται από τους κανονισμούς του ερασιτέχνη».
 

«Η υπόθεση του Κατσαντώνη κατ’ εμένα αλλά και η κάθε υπόθεση εάν προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, στον CAS ή οπουδήποτε στη ΦΙΦΑ δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί, οποιαδήποτε περίπτωση ή ακόμη και στην επιτροπή επίλυσης διαφορών στην Κύπρο. Δεν μπορείς να δεσμεύσεις κάποιον ερασιτέχνη και να τον υποχρεώσεις να κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο με το ποσό που θέλεις εσύ. Αυτά είναι τρελά πράγματα και τα επισημάναμε εδώ και ενάμιση χρόνο. Αλλά κάποιοι τους αρέσει να κάνουν τους θεούς. Θεός δαμέσα ένας είναι. Και για το μέλλον ανθρώπων, σωματείων και παικτών, οι κανονισμοί οφείλουν να είναι ξεκάθαροι για να ξέρει ο καθένας από την αρχή τι λαμβάνει και τι θα δώσει».

Δειτε Επισης

Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)