Στην Κύπρο την Πέμπτη ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης

Την Κύπρο επισκέπτεται επίσημα την Πέμπτη ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα έχει επαφές με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, ενώ οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν και Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας, που αναμεταδίδει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, ο κ. Κοντονής θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο, προστίθεται.
 
Αναφέρεται εξάλλου ότι κατά τη συνάντησή τους, την Πέμπτη,  οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας και θα συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς τους. Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα περιλαμβάνονται ζητήματα Διοικητικής Δικαιοσύνης, με έμφαση στις υποθέσεις Διεθνούς Προστασίας, συνεργασίας στην ανάπτυξη προγραμμάτων απεξάρτησης, και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων, επιμόρφωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Αναφέρεται τέλος ότι ο κ. Κοντονής θα επισκεφθεί επίσης το «Κέντρο Ασυνόδευτων Παιδιών», ενώ το Σάββατο, 9 Ιουνίου, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου
Καρατομήθηκε η Ντόρια Βαρωσιώτου που εξέδωσε το πόρισμα για Θανάση, απολύθηκε από το Δικαστικό Σώμα-Απόφαση με σκιές