«Αθώος» δηλώνει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για έναν βιασμό το 2013 και μια σεξουαλική επίθεση το 2004, δήλωσε σήμερα "αθώος" στις κατηγορίες.
 
Ο 66χρονος Γουάινστιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από σχεδόν 100 γυναίκες τους τελευταίους μήνες, εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο του Μανχάταν και δήλωσε αθώος και για τις τρεις κατηγορίες (μία για σεξουαλική επίθεση και δύο για βιασμό) που τον βαρύνουν. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.
 
Φορώντας σκούρο κοστούμι και γραβάτα, ο Γουάινστιν μίλησε ελάχιστα στο δικαστήριο. Η φωνή του μόλις που ακουγόταν στην κατάμεστη αίθουσα, όταν απάντησε "αθώος" στο ερώτημα του δικαστή αν δηλώνει "αθώος ή ένοχος". Στη συνέχεια, απαντούσε μονολεκτικά "ναι" καθώς ο δικαστής του υπενθύμιζε τους όρους της υπό όρους αποφυλάκισης του.
 
Ο δικηγόρος του, Μπεν Μπράφμαν, υπενθύμισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, καθώς ανησυχεί ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος του πελάτη του που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.
 
Η ταυτότητα της γυναίκας που κατηγορεί τον Γουάινστιν για βιασμό δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο Μπράφμαν υποστηρίζει ότι διατηρούσε συναινετική σχέση επί 10 χρόνια με τον παραγωγό, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 
Η γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση είναι η Λούσια Έβανς, σήμερα σύμβουλος μάρκετινγκ και την εποχή εκείνη επίδοξη ηθοποιός. Υποστηρίζει ότι ο Γουάινστιν την υποχρέωσε να του κάνει πεολειχία μέσα στα γραφεία της εταιρείας Miramax, με αντάλλαγμα μια θέση μοντέλου στο ριάλιτι Project Runway.
 
Σε βάρος του Γουάινστιν διεξάγονται επίσης έρευνες για παρόμοιες υποθέσεις στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο, όμως μέχρι στιγμής μόνο οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης του έχουν ασκήσει δίωξη.
 
Η προετοιμασία της δίκης του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες, ενώ ο συνήγορος του θα επιχειρήσει να εμποδίσει άλλες γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν θύματά του, να καταθέσουν.
 
Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο παραγωγός να δηλώσει τελικά "ένοχος" για να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, εφόσον οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν την υπόθεση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια