Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η αγορά S-400 από την Τουρκία θα έχει αντίκτυπο στα F-35

Αν η Τουρκία προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 αυτό θα έχει αντίκτυπο στην συμμετοχή της στα κοινά προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και αυτό το οποίο αφορά στην παραγωγή των μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.

Το μήνυμα αυτό έστειλε προς την Άγκυρα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ κατά την διάρκεια ομιλίας τους που έκανε στο ίδρυμα Heritage.

"H Τουρκία έχει καλή φήμη ως μέλος της συμμαχίας των κρατών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς των F-35. To Κογκρέσο ασχολείται αυτή την στιγμή με αυτό το ζήτημα. Δεν νομίζω ότι λέω κάτι νέο, όταν δηλώνω εδώ ότι η Τουρκία εάν προχωρήσει στην αγορά σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων, ενδεχομένως περιμένει ότι θα υπάρξει αλυσιδωτή αντίδραση , που αφορά την συμμετοχή της στα προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας. Αυτό νομίζω αφορά και τα F-35" υπογράμμισε ο Μίτσελ.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη με ένα νεκρό στην είσοδο πολυκατοικίας με πολυτελή διαμερίσματα στη Μόσχα
Γιατρός στη Γαλλία κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 299 παιδιών ενώ αυτά βρίσκονταν υπό αναισθησία
Ανασύρθηκαν 55 από τα τα 67 πτώματα του αεροπορικού δυστυχήματος στην Ουάσινγκτον
ΒΙΝΤΕΟ: Φίδι «τιμώρησε» Ρωσίδα χορεύτρια-Ήθελε να βγουν φωτογραφίες για τα likes
Άγνωστες πληροφορίες για τον Λευκό Οίκο-Η Πρώτη Κυρία που καλούσε πνεύματα και τα... πρόβατα
Έξτρα εισιτήριο για τη Μόνα Λίζα θέλει να βάλει η διευθύντρια του Λούβρου
Ποινική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ
Αντίδραση της Κομισιόν στους δασμούς Τραμπ: Είναι επιζήμιοι για όλες τις πλευρές
Οι IDF χτύπησαν όχημα που παραβίαζε την εκεχειρία στη Γάζα-Αναφορές για τέσσερις τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια-Ήταν 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση