Πούτιν για ΕΕ: Δεν θέλουμε να τη διαιρέσουμε
12:08 - 04 Ιουνίου 2018
"Για μας δεν υπάρχει οποιοσδήποτε στόχος να προκαλέσουμε διχογνωμίες μεταξύ οποιωνδήποτε στην ΕΕ. Αντίθετα ενδιαφερόμαστε όπως υπάρχει μια ενιαία και ευημερούσα ΕΕ, καθώς η ΕΕ είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος", είπε ο Πούτιν.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία στις 5 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτζ. Κατά την επίσκεψη αναμένεται να συζητηθούν η υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων και οι προοπτικές των ρωσο-αυστριακών σχέσεων σε διάφορους τομείς, και να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε καίρια παγκόσμια ζητήματα.
Ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με επιχειρηματίες και από τις δυο χώρες για να συζητήσει μαζί τους ζητήματα αναφορικά με μια αμοιβαία επωφελή εμπορική και οικονομική συνεργασία, εστιάζοντας στην 50η επέτειο από την έναρξη ενός μεγάλου ενεργειακού προγράμματος που αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου από την πρώην Σοβιετική `Ενωση προς την Ευρώπη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Ο ρώσος πρόεδρος σε σχέση με την συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, απέδωσε στις πολιτικές κόντρες στις ΗΠΑ τις δυσκολίες στη διοργάνωσή της.
Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντώνταν σύντομα. Αλλά έκτοτε η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα κλιμακώθηκε περαιτέρω εξαιτίας της κρίσης στη Συρία και της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.
Ο Πούτιν είπε τον περασμένο μήνα ότι η προταθείσα διάσκεψη προσέκρουσε σε προβλήματα και η διοργάνωσή της δεν ήταν εφικτή προς το παρόν.
Ερωτηθείς από τον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης, ο ίδιος απάντησε: "Θα πρέπει να ρωτήσετε τους συναδέλφους μας στις ΗΠΑ. Κατά τη γνώμη μου είναι το αποτέλεσμα της σκληρής εγχώριας πολιτικής διαμάχης στις ΗΠΑ".
ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ