Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κοινωνικών προγραμμάτων περιόδευσαν στην Κύπρο

Περιοδεία με λεωφορείο σε πόλεις της Κύπρου πραγματοποίησαν, από τις 29 μέχρι τις 31 Μαΐου, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κοινωνικών προγραμμάτων, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις προοπτικές μείωσης της φτώχειας μέσω των συστημάτων Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η περιοδεία των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΜΙΝ), του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά της Φτώχειας (ΕΑΡΝ) και του  Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια (Κύπρου),  ξεκίνησε από τη Λεμεσό, με συνάντηση με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη.
 
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, και λειτουργοί κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού.
 
Ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με θέματα κοινωνικής μέριμνας και μέσα από τη συνεργασία με όλους τους φορείς, να δημιουργήσει ένα πλαίσιο σωστής λειτουργίας ώστε τα διάφορα κοινωνικά  προγράμματα να λειτουργούν όσο πιο αποδοτικά γίνεται.
 
Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε επίσης από τους λειτουργούς των Κοινωνικών Προγραμμάτων του Δήμου στο Πολυδύναμο Δικοινοτικό Κέντρο του Δήμου Λεμεσού και στους χώρους, όπου στεγάζονται τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου "Κοινωνικό Παντοπωλείο", "Κοινωνική Εργασία στο Δρόμο" και "Ελεύθερα Χέρια".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποίηση καταδίκης έξω από το fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Μαραθώνια επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν-Έκανε λόγο για «ειλικρινή και χρήσιμη» συνομιλία ο Ρώσος Προέδρος
Ετοιμάζεται εγχειρίδιο καλής πρακτικής για ΜΜΕ με λεξιλόγιο για χρόνιες παθήσεις
Σε εφαρμογή η διαλειτουργικότητα του «Ψηφιακού Πολίτη» και του «Gov.gr Wallet»
Αντεξέταση ανακριτή στην δίκη του Αϊκούτ-Ερωτήματα υπεράσπισης για κυπριακές εταιρείες που συνδέονται με κατηγορούμενο
Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ η Ολγκίν-Την ερχόμενη Δευτέρα η συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη
Ασυνεννοησία μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων και Βάσεων για τις δειγματοληψίες στο Lady’s Mile
Χειροπέδες σε 23χρονο και 40χρονο για τα επεισόδια στο fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Παρουσιάστηκε η πρόταση νόμου για φορολόγηση υπερκερδών από ΑΠΕ-«Θα συνεχίσουν οι υψηλές τιμές στο ρεύμα»
Αναδείχθηκε η ηγεσία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ-Δέσμευση για στήριξη προσπαθειών στο Κυπριακό