«Δεν ήταν εκεί να μου πει “πάμε Φαιδωνή”, αλλά τον ένιωθα με δέος»

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμά του ο Φαίδων Μιχαήλ αναφέρεται στον ποδηλατικό αγώνα IRONMAN που έγινε στην Νίκαια και στον οποίο θα συμμετείχε και ο Νεκτάριος Πεττεμερίδης, αν δεν τον είχε προλάβει το μοιραίο δυστύχημα στις 4 Φεβρουαρίου.
 
Τη μοιραία εκείνη ημέρα παρασύρθηκε με το ποδήλατό του από όχημα και έντεκα ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο Φαίδων Μιχαήλ ήταν μαζί του όταν ο άτυχος ποδηλάτης χτυπήθηκε.
 
Το μήνυμά του:
 
Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Και επειδή το ταξίδι πάντα έχει ένα τέλος κοίταξε το ταξίδι να σου δώσει πολλά… Tο ταξίδι προς τον φετινό προορισμό δεν ήταν αυτό που φαντάστηκα και περίμενα όταν έκλεισα θέση για να το κάνω… Tο φαντάστηκα με πολύ γέλιο, κουβέντα, αγάπη, πολλές ώρες απόδρασης από την καθημερινότητα με τους αγαπημένους μου φίλους. Έτσι το φαντάστηκα... Φαντάστηκα ότι οι δύσκολες ατελείωτες ώρες προπόνησης θα ήταν εύκολες και όμορφες.
 
Δυστυχώς η πλοκή του ονείρου μου έμελλε να αλλάξει μια από αυτές τις όμορφες ώρες που περνούσα πάνω στο ποδήλατο με τους αγαπημένους μου φίλους… Ήταν 4 Φεβρουαρίου όταν το όνειρο μου μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ήταν η μέρα αυτή που το ταξίδι άρχισε να γίνεται, ανυπόφορο, και μάλλον βασανιστικό. Περνούσα 4, 5, 6 ώρες μόνος μου προβληματιζόμενος γιατί κάνω αυτό που κάνω; Aξίζει να υποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτό το βασανιστήριο; Αφού σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός γιατί να συνεχίσω ένα ταξίδι που δεν ήθελα να κάνω μόνος;
 
Τελικά ακόμα και έτσι το ταξίδι με δίδαξε πολλά. Αναγνώρισα αληθινούς ανθρώπους αλλά και ψεύτικους και ας μην τους είπα ποτέ. Εγώ ξέρω. Επιβεβαίωσα ότι στα δύσκολα είσαι μόνος σου με την οικογένεια σου και τους ελάχιστους πραγματικούς σου φίλους.
Κινητήριος δύναμη μου σ’ αυτό το αργό και βασανιστικό ταξίδι ήταν γυναίκα μου, τα παιδιά μου και ασφαλώς ο αγαπημένος μου Νεκτάριος, ο λόγος που δεν κατέβηκα από το τραίνο ποτέ και ο λόγος που αγωνίστηκα την περασμένη Κυριακή.
 
Στο ταξίδι αυτό πολλές φορές η παρουσία του αισθητή μου προκαλούσε ανατριχίλα. Πιο πολλές φορές η απουσία του έντονη μου προκαλούσε απόγνωση προκαλώντας με να παλεύω με τον ίδιο μου τον εαυτό για ώρες.
 
Την Κυριακή έφτασα στον προορισμό μου. Δυστυχώς εκεί δεν ήταν για να μου πει “πάμε Φαιδωνή”. Δεν ήταν ούτε στον τερματισμό να βγάλουμε αγκαλιά την καθιερωμένη μας φωτογραφία. Τον είχα μαζί μου όμως και τον ένιωθα με δέος και συγκίνηση συνέχεια. Τον άκουγα να μου φωνάζει ακόμα και να με σπρώχνει. Όπου γυρνούσα τον έβλεπα να χαμογελά με ύφος. Στο τέλος τελειώσαμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε μαζί.
 
Τερματίσαμε το Nektarios Ironman Nice 2018
 
Φίλε μου θα σ’ αγαπώ για πάντα με όλη μου τη ψυχή"
 
 
Θυμίζουμε ότι πριν τον αγώνα στη Νίκαια της Γαλλίας ο Φαίδων Μιχαήλ μαζί με τους άλλους αθλητές που συμμετείχαν (τους Ιωάννη Χατζησωτηρίου και Δημήτρη Θεοχάρους) άφησαν το δικό τους μήνυμα στον τοίχο αφιερώσεων για τα 40χρονα της διοργάνωσης γράφοντας «Go Your Own Way!! Nektarios Pettemerides».

Δειτε Επισης

Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»
Η χώρα του «ως πάρατζει», οι ενέργειες κατόπιν επικρίσεων και η ατιμωρησία
Δεν αποφάσισαν για έφεση ακόμη οι μοναχοί-Ανησυχία ακόμη και για αύξηση της ποινής
Στο τρίγωνο Λονδίνου-Νέας Υόρκης-Βρυξελλών μεταφέρεται άμεσα και έμμεσα το Κυπριακό
Η έκπληξη Φον ντερ Λάιεν στον ΠτΔ, οι θερμοί εναγκαλισμοί και το παραστράτημα Χριστοδουλίδη
Συντονισμός ομάδας Κυπριακού ενόψει Νέας Υόρκης-«Εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα»
Βίντεο από drone δείχνει την καταστροφή από τον τυφώνα Milton στη Φλόριντα-Συγκλονιστικές επιχειρήσεις διάσωσης