Θύελλα αντιδράσεων από γυμνή φωτογράφιση με φόντο το Τείχος των Δακρύων

Φωτομοντέλο από το Βέλγιο προκάλεσε οργή στο Ισραήλ καθώς πόζαρε ολόγυμνο κοντά στο Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο όπου προσεύχονται οι Εβραίοι, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι θρησκευτικές αρχές της χώρας κατήγγειλαν αυτήν τη "δυσάρεστη και σοβαρή" φωτογράφιση. Στη φωτογραφία η Μαριζά Παπέν, 26 ετών, εικονίζεται να μισοξαπλώνει σε μια άσπρη πλαστική καρέκλα, στο μπαλκόνι ενός κτιρίου με φόντο το Τείχος των Δακρύων. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα HLN, η συγκεκριμένη φωτογραφία παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο σε μια έκθεση στο Βέλγιο.

Ο Σμούελ Ραμπίνοβιτς, ο ραβίνος που είναι υπεύθυνος για το Τείχος των Δακρύων, χαρακτήρισε το επεισόδιο αυτό "δυσάρεστο, σοβαρό και θλιβερό, που πλήττει την ιερότητα του τόπου και τα (θρησκευτικά) συναισθήματα όσων τον επισκέπτονται".

Το 2017 η Παπέν είχε συλληφθεί και κρατηθεί για 24 ώρες στην Αίγυπτο, αφού πόζαρε γυμνή μπροστά στον ναό του Καρνάκ, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Δειτε Επισης

Αντίποινα από Κίνα σε Τραμπ-Βάζουν κι άλλους δασμούς σε αμερικανικά οχήματα και υδρογονάνθρακες
Πρόοδο στις συζητήσεις για την άμυνα βλέπει ο Κόστα-«Μας οδηγεί η κοινή αίσθηση του επείγοντος»
Ο Τραμπ υποδέχεται τον Νετανιάχου σε λεπτή στιγμή για επανέναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων
Κάνει ένα βήμα πίσω για τους δασμούς-Μετά το Μεξικό, αναβολή 30 ημερών και για τον Καναδά
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ
Το «πραξικόπημα» του Ίλον Μασκ στην αμερικανική Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ντόναλντ Τραμπ
Δεκαπεντάχρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο στο Σέφιλντ-Συνελήφθη ένας συνομήλικός του
O 'Iλον Μασκ λέει ότι θα τερματιστεί η λειτουργία της USAID-Κάνει το αδίστακτο έργο της CIA»
«Τουρκίγε»: Δύο στρατιωτικές βάσεις ιδρύει στη Συρία η Τουρκία