Φροντίδα και φρούρηση παράτυπων μεταναστών από τον αμερικανικό στρατό

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ζήτησε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν την υποδοχή, τη φροντίδα και τη φρούρηση οικογενειών παράτυπων μεταναστών που συνολικά θα αριθμούν έως και 12.000 ανθρώπους, σε εγκαταστάσεις τους σε πολιτείες που γειτονεύουν με το Μεξικό, γνωστοποίησε το Πεντάγωνο την Τετάρτη.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο διευκρινίζει ότι ζητήθηκε από τον αμερικανικό στρατό να αναλάβει την υποδοχή 2.000 ανθρώπων τις προσεχείς 45 ημέρες.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ζήτησε ταυτόχρονα από το Υπουργείο Άμυνας να υποδείξει ή να ανεγείρει εγκαταστάσεις κατάλληλες για τον σκοπό αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου. Στο κείμενο γίνεται λόγος για "καταυλισμούς" που "κατά προτίμηση" θα πρέπει να βρίσκονται στο Τέξας, την Αριζόνα, το Νέο Μεξικό ή την Καλιφόρνια.
 
Στο μεταξύ, το Βατικανό θέλησε να πάρει και πάλι θέση επί του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, με μια δήλωση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου `Αντζελο Μπέτσιου, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Πάπα Φραγκίσκου. 
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Μπέτσιου, ο οποίος είναι ο τρίτος κληρικός στην ιεραρχία του Βατικανού, μετά τον Ποντίφικα, δήλωσε: "Αναλαμβάνουν όλο το βάρος της υποδοχής χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα - οι οποίες είναι εκ των πραγμάτων και οι πιο εκτεθειμένες - και δεν είναι σωστό. Αλλά το να χρησιμοποιούνται πλοία γεμάτα ανθρώπους για την προώθηση πολιτικών θέσεων είναι απαράδεκτο". 
 
"Υπενθυμίζω τα όσα είπε πρόσφατα ο Πάπας:  οι μετανάστες είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί. Μπορεί σήμερα να μην είναι δημοφιλές να υπερασπίζεται  κανείς τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο, αλλά ο Πάπας και η Εκκλησία δεν μπορούν να αγνοήσουν την αποστολή τους",  πρόσθεσε ο Ιταλός υψηλόβαθμος κληρικός.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ υποδέχεται τον Νετανιάχου σε λεπτή στιγμή για επανέναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων
Κάνει ένα βήμα πίσω για τους δασμούς-Μετά το Μεξικό, αναβολή 30 ημερών και για τον Καναδά
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ
Το «πραξικόπημα» του Ίλον Μασκ στην αμερικανική Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ντόναλντ Τραμπ
Δεκαπεντάχρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο στο Σέφιλντ-Συνελήφθη ένας συνομήλικός του
O 'Iλον Μασκ λέει ότι θα τερματιστεί η λειτουργία της USAID-Κάνει το αδίστακτο έργο της CIA»
«Τουρκίγε»: Δύο στρατιωτικές βάσεις ιδρύει στη Συρία η Τουρκία
Ένας άνδρας στη Σουηδία κρίθηκε ένοχος για έγκλημα μίσους σχετικά με το κάψιμο του Κορανίου
Δύο τραυματίες από πυρά αστυνομικών στο Παρίσι-Άνδρας ζωγράφισε σβάστικα και έβγαλε όπλο