Κορυφώνεται η αγωνία για την εφηβική ομάδα ποδοσφαίρου στην Ταϊλάνδη (pics)

Αμερικανοί στρατιώτες και Βρετανοί δύτες συμμετέχουν σήμερα στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό 12 παιδιών και του προπονητή τους που είναι εγκλωβισμένοι σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη επί πέντε ημέρες.

Με τις βροχοπτώσεις να μην σταματούν στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, το επίπεδο του νερού δεν σταματά να αναβαίνει, αναγκάζοντας τους Βρετανούς δύτες να σταματήσουν τις έρευνες στη διάρκεια της νύκτας, όπως ανακοίνωσαν οι ταϊλανδέζικες αρχές.

Τα 12 αγόρια, μέλη μιας ομάδας ποδοσφαίρου με ηλικίες από 11 έως 16 ετών, μπήκαν στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Μιανμάρ και το Λάος, μετά την προπόνησή τους το Σάββατο.

Εξάλλου Αμερικανοί στρατιώτες έχουν φτάσει για να συνδράμουν στις έρευνες. «Θα εξετάσουν με τις ταϊλανδέζικες αρχές πιθανούς τρόπους δράσης», εξήγησε η Τζίλιαν Μποναρντό, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Μπανγκόκ.

Η μητέρα ενός από τα αγόρια ήταν αυτή που ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή τους, όταν ο γιος της δεν επέστρεψε σπίτι του το Σάββατο το βράδυ μετά την προπόνηση. Τα πράγματα των παιδιών –ποδήλατα και παπούτσια—βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην είσοδο της σπηλιάς που βρίσκεται σε ένα μεγάλο πάρκο.

Στην είσοδο της σπηλιάς υπάρχει ταμπέλα που προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην εισέρχονται σε αυτή την περίοδο των βροχών, από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο.

Εκτός από τις προσπάθειες που γίνονται από την κεντρική είσοδο της σπηλιάς, οι διασώστες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές εισόδους στο υπόγειο δίκτυο από την κορυφή της σπηλιάς. Συνοριοφύλακες και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χτενίζουν το βουνό για να εντοπίσουν φυσικά πηγάδια που ίσως οδηγούν στη σπηλιά.

Οι γονείς έχουν φέρει ρούχα των αγνοούμενων παιδιών για να βοηθήσουν τα σκυλιά να τα εντοπίσουν από τη μυρωδιά, ενώ έχουν αναπτυχθεί και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα σταλούν μέσα στο σπήλαιο μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης οι διασώστες δεν βρήκαν κανένα ίχνος της ομάδας μέσα στη βασική κοιλότητα και οι αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά και ο προπονητής τους ίσως αναζήτησαν καταφύγιο λίγο πιο μέσα στη σπηλιά για να γλιτώσουν από την άνοδο των υδάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ υποδέχεται τον Νετανιάχου σε λεπτή στιγμή για επανέναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων
Κάνει ένα βήμα πίσω για τους δασμούς-Μετά το Μεξικό, αναβολή 30 ημερών και για τον Καναδά
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ
Το «πραξικόπημα» του Ίλον Μασκ στην αμερικανική Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ντόναλντ Τραμπ
Δεκαπεντάχρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο στο Σέφιλντ-Συνελήφθη ένας συνομήλικός του
O 'Iλον Μασκ λέει ότι θα τερματιστεί η λειτουργία της USAID-Κάνει το αδίστακτο έργο της CIA»
«Τουρκίγε»: Δύο στρατιωτικές βάσεις ιδρύει στη Συρία η Τουρκία
Ένας άνδρας στη Σουηδία κρίθηκε ένοχος για έγκλημα μίσους σχετικά με το κάψιμο του Κορανίου
Δύο τραυματίες από πυρά αστυνομικών στο Παρίσι-Άνδρας ζωγράφισε σβάστικα και έβγαλε όπλο