Αυστραλία: Κίνδυνος έκρηξης από φάλαινα 18 τόνων που ξεβράστηκε σε παραλία

Οι αρχές στην Αυστραλία αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν το κουφάρι μίας θηλυκής φάλαινας, βάρους 18 τόνων και μήκους 13 μέτρων, που είχε ξεβρασθεί στην παραλία Big Hill Beach, 430 χλμ βόρεια του Σίδνεϊ, καθώς υπήρχε φόβος το κήτος να εκραγεί.


Οταν η φάλαινα άρχισε να "φουσκώνει", μία φυσιολογική διαδικασία για οποιοδήποτε θαλάσσια ύπαρξη που ξεβράζεται και πεθαίνει, υπάλληλοι του Εθνικού Πάρκου της Νέας Νότιας Ουαλίας ξεκίνησαν τη μάχη με το χρόνο προκειμένου να την μετακινήσουν από την παραλία.

Αμέσως δημιουργήθηκε μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από την παραλία ενώ οι υπάλληλοι κατάφεραν να σηκώσουν το κήτος με τη βοήθεια ενός γερανού και να το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Αν και δεν είναι γνωστό γιατί βρέθηκε στην παραλία, εικάζεται ότι πέθανε από εξάντληση στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της μακράς μετανάστευσης που πραγματοποιούν οι φάλαινες κάθε χρόνο, και στη συνέχεια ξεβράστηκε στην άμμο.

Οι αρχές της πολιτείας έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή και κυρίως να μην μπαίνουν στη θάλασσα για τουλάχιστον 48 ώρες, εξαιτίας μεγάλου αριθμού καρχαριών που πιθανόν να προσέλκυσε η φάλαινα.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντίποινα από Κίνα σε Τραμπ-Βάζουν κι άλλους δασμούς σε αμερικανικά οχήματα και υδρογονάνθρακες
Πρόοδο στις συζητήσεις για την άμυνα βλέπει ο Κόστα-«Μας οδηγεί η κοινή αίσθηση του επείγοντος»
Ο Τραμπ υποδέχεται τον Νετανιάχου σε λεπτή στιγμή για επανέναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων
Κάνει ένα βήμα πίσω για τους δασμούς-Μετά το Μεξικό, αναβολή 30 ημερών και για τον Καναδά
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ
Το «πραξικόπημα» του Ίλον Μασκ στην αμερικανική Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ντόναλντ Τραμπ
Δεκαπεντάχρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο στο Σέφιλντ-Συνελήφθη ένας συνομήλικός του
O 'Iλον Μασκ λέει ότι θα τερματιστεί η λειτουργία της USAID-Κάνει το αδίστακτο έργο της CIA»
«Τουρκίγε»: Δύο στρατιωτικές βάσεις ιδρύει στη Συρία η Τουρκία