powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Τσάδα – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Εικόνα αρχείουΕικόνα αρχείου
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 18:15 περίπου η φωτιά που μαίνονταν από τις 15:40 σε περιοχή νότια  της Τσάδας, και συγκεκριμένα σε τρία μέτωπα ,σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.
 
Ο κ. Κεττής ανέφερε  πως η φωτιά κατέκαψε συνολικά 6 εκτάρια άγριας βλάστησης και δέντρων.
 
Ωστόσο, δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της φωτιάς.
 
Η μεγάλη πυρκαγιά στην Τσάδα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Yπηρεσία  της Πάφου. Άμεσα ανταποκρίθηκαν πέντε οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας , ένα καδενοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης , ένα βυτιοφόρο όχημα της κοινότητας Τσάδας καθώς και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα.
 
Στο έργο  κατάσβεσης συνέδραμαν και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και δύο ελικόπτερα που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Οι εξετάσεις για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς θα επαναρχίσουν αύριο  με την συνδρομή της Αστυνομίας. Από τις προκαταρκτικές ωστόσο εξετάσεις οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια .

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
;