Επίτροπος Εθελοντισμού: Κοινωνία και πολιτεία μαζί ενάντια στον αποκλεισμό

Ενισχύουμε πρωτοβουλίες που έχουν ως βάση τον άνθρωπο, την ποιότητα ζωής και την ενίσχυση των δικαιωμάτων του και εφαρμόζουμε δράσεις που καταπολεμούν αποτελεσματικά τον αποκλεισμό, δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του χορευτικού εργαστηρίου «Χορόκραμα», που ήταν αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι από το 2013, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αποστολή την προώθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη και εκσυγχρονισμό του εθελοντικού κινήματος, αναβάθμιση του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενθάρρυνση της ενεργούς πολιτότητας με έμφαση στη νέα γενιά. «Σκοπός  μας είναι, μαζί, κοινωνία και Πολιτεία, να μεγιστοποιήσουμε όλοι τις προσπάθειές μας και να είμαστε αποτελεσματικότεροι. Και ένας πολύ σημαντικός τομέας της πολιτικής μας είναι και η στήριξη των ατόμων με αναπηρίες», σημείωσε.
 
Όπως είπε, η αποψινή εκδήλωση είναι ένα παράδειγμα σημαντικής δράσης για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, το χορευτικό εργαστήρι «Χορόκραμα» πραγματοποίησε φέτος ενημερωτικές δράσεις για άτομα με αναπηρίες και έδωσε την ευκαιρία σε αυτά τα άτομα να συμμετέχουν σε μαθήματα χορού ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.
 
«Είναι ευθύνη όλων μας να δίνουμε την ευκαιρία στα άτομα αυτά να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και να μπορούν να καλλιεργήσουν τις δικές τους δεξιότητες. Καταπολέμηση των στερεοτύπων και κατάργηση οποιουδήποτε είδους διάκρισης μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιες πρωτοβουλίες», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο