Η Ρώμη κατηγορεί τη Μάλτα ότι αρνείται να παραλάβει πλοίο με 200 μετανάστες

Η Ιταλία κατηγόρησε απόψε τη Μάλτα ότι αρνήθηκε να παραλάβει ένα πλοίο που μεταφέρει περισσότερους από 200 διασωθέντες μετανάστες, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή της νησιωτικής χώρας "παράλογη" και "απάνθρωπη".
 
Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Ντανίνο Τονινέλι έκανε αυτό το σχόλιο στη σελίδα του στο Facebook. Ανάρτησε επίσης τη φωτογραφία ενός μηνύματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Μάλτας που έγραψε ότι το πλοίο Lifeline δεν βρίσκεται σε κατάσταση SAR ("Έρευνας και Διάσωσης") και ότι δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου.
 
Λίγο νωρίτερα, οι ισπανικές αρχές ανέφεραν ότι βρίσκονται σε επαφή με τη Μάλτα για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο πλοίο που η Ιταλία ζητά να παραληφθεί από τη Βαλέτα.
 
"Είμαστε σε επαφή με τη Μάλτα για να παράσχουμε στήριξη αν χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια τις επόμενες ώρες", είπε η εκπρόσωπος της ισπανικής Κυβέρνησης Ισαμπέλ Θελάα.
 
Η Ιταλία ζήτησε από τη Μάλτα να δεχτεί το πλοίο, που ανήκει στη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Mission Lifeline, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι είπε ότι οι μετανάστες που επιβαίνουν σ` αυτό θα πρέπει να μεταφερθούν στην Ολλανδία.
 
Κυβερνητικός αξιωματούχος της Μάλτας, που μίλησε στο Γερμανικό πρακτορείο, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι υπεύθυνη για το πλοίο δεδομένου ότι την επιχείρηση διάσωσης χειρίστηκε το κέντρο συντονισμού της Ρώμης σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές.
 
"Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Μάλτα δεν ήταν ούτε συντονίστρια, ούτε αρμόδια αρχή", υποστήριξε.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών τη Μάλτας Μάικλ Φαρούτζια δήλωσε εξάλλου ότι ο Σαλβίνι "θα πρέπει να επανεξετάσει τα δεδομένα" και ότι η χώρα του δεν εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή αφού η επιχείρηση διάσωσης έγινε μεταξύ Λιβύης και Λαμπεντούζας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν
Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία