Το Πεκίνο προειδοποιεί την Ουάσιγκτον για το εμπόριο

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε την Πέμπτη τη συμπεριφορά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ως προς τα ζητήματα που άπτονται των διμερών εμπορικών σχέσεων εξαιρετικά ευμετάβλητη και προειδοποίησε ότι σε τελευταία ανάλυση, θα τρωθούν τα συμφέροντα των αμερικανών εργαζομένων και των αμερικανών αγροτών.

Το Πεκίνο πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο που διεξήγαγε με τις ΗΠΑ είχαν θετικό, εποικοδομητικό χαρακτήρα, αλλά επειδή η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με απρόβλεπτο, επιθετικό τρόπο, ήταν αναγκασμένο να ανταποδώσει με σθεναρά μέτρα, τόνισε ο Γκάο Φενγκ, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Η Κίνα θα αναλάβει δράση για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, πάντως ο μονομερής τρόπος με τον οποίο ενεργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε τελευταία ανάλυση θα πλήξει τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους αγρότες στη χώρα αυτή, επέμεινε ο Γκάο.

Στο μεταξύ, η Κίνα σκοπεύει να διατηρήσει ομαλές σχέσεις με το Ιράν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τον Μάιο τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και διεμήνυσε ότι θα επιβάλλει εκ νέου σκληρές κυρώσεις στην Τεχεράνη, καθώς και σε όσες ξένες εταιρείες συναλλάσσονται μαζί της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες