Ένας 22χρονος Ρώσος θεωρείται ο «ιθύνων νους» για την «Μπλε Φάλαινα»

Ένας 22χρονος Ρώσος συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία ως ο ιθύνων νους του παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα, ενός παιχνιδιού που συνδέεται με την αυτοκτονία 130 εφήβων από το Νοέμβριο 2015 έως τον Απρίλιο 2016.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Νικίτα Νεαρόνοφ, όπως είναι το όνομα του 22χρονου εξπέρ σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ερευνάται γιατί ώθησε στο θάνατο δέκα ανήλικα κορίτσια.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Νεαρόνοφ «εργαζόταν» από το σπίτι του στη Μόσχα με τις αρχές να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα θύματα του 22χρονου.
 
Αστυνομικές πηγές περιγράφουν τον Νεαρόνοφ ως έναν πολύ έξυπνο νεαρό που πίστευε ότι οι νέοι είναι «πειραγμένοι» και «δεν τους αξίζει να ζουν».
 
Ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει και υποστηρίζει, αντίθετα, ότι απλά ήταν φιλικός με τα κορίτσια.
Σε δύο από τις δέκα περιπτώσεις τα φερόμενα ως θύματα του 22χρονου, ηλικίας 14 και 17 ετών, επέζησαν ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η τύχη των άλλων οχτώ κοριτσιών.
 
Ο Νεαρόνοφ φέρεται να εντόπιζε ευάλωτα κορίτσια τα οποία στη συνέχεια καλούσε να κάνουν ό,τι τους έλεγε «σε 24ωρη βάση από το σπίτι ή τη δουλειά» με τις ενέργειες που απαιτούσε να οδηγούν στην αυτοκτονία, όπως είπε αστυνομική πηγή.
 
Κατά τις ίδιες πηγές η ενασχόλησή του με το θανατηφόρο αυτό παιχνίδι ήταν το χόμπι του καθώς ο ίδιος εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής.
 
Η αστυνομία έδωσε, μάλιστα, δύο φωτογραφίες του 22χρονου από επαφές που είχε με κορίτσια προκειμένου να συγκεντρώσει περισσοτερες πληροφορίες για την αρρωστημένη δράση του.

Δειτε Επισης

Μετέφερε την ισχυρή βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών στον ΓΓ ο Κόμπος-«Έπρεπε να σταλεί σαφές μήνυμα»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Γκουτέρες-Το Κυπριακό στο επίκεντρο
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ
Το «πραξικόπημα» του Ίλον Μασκ στην αμερικανική Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ντόναλντ Τραμπ
Τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί στην Σαντορίνη-«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο»
«Ιερή» κατσάδα στον Τυχικό-Του ζήτησαν να αποσύρει τις δημοσιεύσεις κατά του Αρχιεπισκόπου
Θέλει συσκευές που εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες για αντιμετώπιση των χούλιγκανς ο Σύνδεσμος Αστυνομίας
Δεκαπεντάχρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο στο Σέφιλντ-Συνελήφθη ένας συνομήλικός του
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για δωρεά οργάνων του τρίχρονου- Αναζητείται λήπτης για την καρδιά του