Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν για το μέλλον της ΕΕ

Στη βίλα Μέσεμπεργκ κοντά στο Βερολίνο, υποδέχεται σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν σε μια συνάντηση που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της ΕΕ.
 
Κεντρικό θέμα των συνομιλιών οι μεταρρυθμίσεις της ΕΕ και της Ευρωζώνης, η ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, η δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας, ενώ ορισμένοι θεωρούν βέβαιο πως θα συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δύο ημέρες πριν το σημαντικό Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
 
Αναμένεται πως στην συνάντηση η Καγκελάριος θα παρουσιάσει τις γερμανικές απαντήσεις στις προτάσεις Μακρόν για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και κυρίως το κοινό ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων, αλλά και τον κοινό Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών.
 
Μέχρι στιγμής η Γερμανία εμφανίζει έντονο σκεπτικισμό και στα δύο αυτά θέματα.
 
Αντίθετα, οι θέσεις είναι περισσότερο κοινές σε ότι αφορά στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου.
 
Εχθές, η Καγκελάριος δείπνησε με τον νέο Ιταλό Πρωθυπουργό, Τζιουζέπε Κόντε και κατόπιν σε δηλώσεις που ακολούθησαν σημείωσε πως οι δυο τους αποφάσισαν να ενισχυθεί η Ιταλία με μεγαλύτερα κεφάλαια για την καλύτερη αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, αλλά και πως κοινή τους θέση είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντί να ενοχλούν δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους, ας κάνει η Αστυνομία (σωστά) τη δική της δουλειά
Ο δεκαήμερος Γολγοθάς του 33χρονου μεταμοσχευμένου μέσα από τη μαρτυρία του πατέρα-«Ο Γιάννης ταξίδευε»
Ο κακός χαμός ανάμεσα σε ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ στη Βουλή-«Από φασίστες και ναζί δεν θέλουμε υποδείξεις»
Έκλεισαν... χρυσή συμφωνία και έκτισαν όροφο μέσα σε μια μέρα στο κτήριο του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας
Τουλάχιστον δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε πλήγματα drones της Ρωσίας στο Χάρκοβο
Σφοδρή επίθεση επιμελητών βιβλίου της Μπιενάλε σε Κασσιανίδου-«Γνώριζε και δεν ζήτησε να το μελετήσει»
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε «γενικό πλαίσιο» για το εμπόριο
Η πολιτική προστασία κάνει λόγο για ακόμη 15 νεκρούς κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας-Διαψεύδει το Ισραήλ
Συλλήψεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες-Σάλος για τις δηλώσεις Τραμπ περί «ξένης εισβολής»
Ο στρατός του Σουδάν κατηγορεί τον στρατάρχη Χαφτάρ της Λιβύης πως εξαπέλυσε επίθεση στα σύνορα