Βραβεία γυναικείας αριστείας «Εριφύλη» 2017

Οι Γυναίκες της Κύπρου «διεκδικούμε, όχι ειδική αλλά ίση μεταχείριση», τόνισε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου στην τελετή απονομής των βραβείων γυναικείας αριστείας «Εριφύλη», για το 2017 που θεσμοθέτησαν η ΟΕΒ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η κ. Αναστασιάδου αφού παρατήρησε ότι η διοργάνωση εκδηλώσεων, που έχουν στο επίκεντρο τη γυναίκα, τους αγώνες και τα επιτεύγματα της, αποτελούν αναγκαιότητα στη σύγχρονη εποχή, επεσήμανε ότι «χρειάζεται αναντίλεκτα δρόμος ακόμη, ώστε οι Κύπριες επιχειρηματίες να κατακτήσουν τη θέση που πρέπει να έχουν στην αγορά εργασίας».
 
«Από την άλλη, εκ του αποτελέσματος, προκύπτει ότι οι γυναίκες έχουν σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση της εργασίας, της οικονομίας και της κοινωνίας», συνέχισε.

Σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών, η ενίσχυση των προϋποθέσεων που θα ευνοήσουν τις γυναίκες να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αποτελεί σημαντική πρόκληση και αποστέλλει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της εξισορρόπησης των σχέσεων φύλου στον κόσμο του επιχειρείν.

Η κ. Αναστασιάδου είπε ότι «έχοντας για όπλα την ίδια μας τη φύση, την ευαισθησία, αλλά και τη δύναμη, τις ικανότητες, τις αρετές και την αξία μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πετύχουμε πολλά, συνεισφέροντας ισότιμα στην πολιτική, την οικονομία, την επιστήμη και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Είπε ακόμα ότι «είναι στο χέρι μας να αξιώσουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη κοινωνία», σημειώνοντας ότι στην αξίωση αυτή βασικές προϋποθέσεις είναι η αρμονική συμβίωση μέσα στο σπίτι, μέσα στον στενό πυρήνα της οικογένειας, κοντά στους συντρόφους και τα παιδιά μας.
 
Τέλος, η κ. Αναστασιάδου ανέφερε ότι οι γυναίκες που τιμώνται με τα βραβεία κατάφεραν, μέσα από προσωπική προσπάθεια και επιμονή να υπερπηδήσουν εμπόδια και δυσκολίες, να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους και να προσφέρουν, εμπνέοντας ταυτόχρονα και τους γύρω τους να πράξουν το ίδιο.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανατρέπουν την κατάσταση τα σωματεία για τις οφειλές-Αγωνία για τις τελικές αποφάσεις με φόντο τα κριτήρια
Η ακουστική αναπηρία δεν θεωρείται μόνιμη για τα ιατροσυμβούλια-Σωρεία καταγγελιών σε ΚΥΣΟΑ
Κατασχέθηκαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από την τουριστική περιοχή Παραλιμνίου
Ανάγκη υποστήριξης σχολείων διαπιστώθηκε στο πλαίσιο έργου για τα Ελληνικά στο δημοτικό
Διάκριση τα υψηλά ασφάλιστρα για οδηγούς άνω των 70-«Κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί αυτή την αντιμετώπιση»
Σκόνη την Τετάρτη, εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες Παρασκευή-Πτώση της θερμοκρασίας
Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η «εκδίκαση» της υπόθεσης αλλαγών σε «πειθαρχικό κανονισμό» στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται η αγωγή Τατάρ κατά Γενί Ντουζέν-Διεκδικεί δύο με πέντε εκατομμύρια ο τ/κ ηγέτης
Πυρά ΔΗΣΥ σε Υπουργείο Μεταφορών για την απόσυρση αιτήσεων Σχεδίου Χορηγίας Ηλεκτρικών και plug-in οχημάτων
Μειώθηκαν τα εργατικά ατυχήματα στην Κύπρο-Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση