Ερντογάν: Η Τουρκία εφαρμόζει τη συμφωνία Μέμπιτς βήμα με βήμα

Εφαρμόζουμε τη συμφωνία για το Μέμπιτς βήμα με βήμα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την είσοδο του τουρκικού στρατού σήμερα στην πόλη της Συρίας μετά τον οδικό χάρτη που συμφώνησε η Άγκυρα με την Ουάσιγκτον. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι θα καθαρίσουν σταδιακά την περιοχή από την τρομοκρατία.
 
“Τί είπαμε για το Μέμπιτς; Είπαμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα φύγει. Ξεκίνησε να φεύγει; Τώρα είπαμε περιπολίες. Και αυτές άρχισαν”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία μία μόνο βδομάδα πριν τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.
 
Και ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι από σήμερα ο τουρκικός στρατός ανέλαβε καθήκοντα στο Μέμπιτς. “Εκεί κάνει τις αναγκαίες εργασίες μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις για να καθαρίσουν τα στοιχεία της τρομοκρατίας”, ανέφερε.
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι ξεκίνησε να κινείται εκεί ο τουρκικός στρατός και “σύντομα θα καθαρίσει από το YPG (Κούρδους μαχητές Συρίας) και το ΡΚΚ και θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο
Ίδρυσε το «κόμμα της Αμερικής» ο Έλον Μασκ-Πού στοχεύει, πόσο μπορεί να βλάψει τον Τραμπ
Ο Δαλάι Λάμα, παγκόσμιο σύμβολο του θιβετιανού πολιτισμού και της αντίστασης, έγινε 90 ετών
Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο Νετανιάχου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις απαιτήσεις της Χαμάς εν όψει των συνομιλιών για τη Γάζα