Σε πρόταση μομφής προχωρά ο Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Σε πρόταση δυσπιστίας προχωρά ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε από την Βουλή. "Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας καταθέτω πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό", είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει για το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter του:

Από το βήμα της Βουλής είπε μεταξύ άλλων ο Μητσοτάκης:

"Το "δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" δεν υπάρχει στη συμφωνία που φέρατε στη Βουλή. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός"

"Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία. Η παραχώρηση για μακεδονική γλώσσα και εθνότητα είναι μη αποδεκτή"

"Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς"

"Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μία στα βόρεια σύνορα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν πρέπει να γίνει δικό μας πρόβλημα"

"Είμαι υποχρεωμένος να εξαντλήσω κάθε δημοκρατική κίνηση. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευτεί από μια κακή συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής για να υπογράψει τη συμφωνία, για να συνεχίζει να παίζει αυτό το ανήθικο θέατρο με τον κ. Καμμένο. Απέχει και πάλι από το Κοινοβούλιο. Οφείλω να αποτρέψω αυτό που συμβαίνει. Είμαι αποφασισμένος να αποτρέψω την υποθήκη της πατρίδας"

"Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Κ.Ο. της ΝΔ σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του κανονισμού της Βουλής, καταθέτει μετά τη ψηφοφορία πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης"

"Σας προκαλώ να κάνετε ότι έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να δούμε επιτέλους αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε"

"Πού είναι ο κ. Τσίπρας, κρύβεται; Είναι αόρατος; Τον προκαλώ, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση"

Δειτε Επισης

Ξανά στη Λιβύη ο Γεραπετρίτης-Οι δύσκολες ισορροπίες, ο ρόλος της Τουρκίας και η στάση απέναντι στην Τρίπολη
Απομονωμένη και υπό 24ωρη επιτήρηση η Μουρτζούκου το πρώτο της βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού
Νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για δυνατότητες επέκτασης στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα
Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Σκότωσα κορίτσια έως έξι μηνών, ο Παναγιωτάκης δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών»-Όσα ισχυρίζεται η Μουρτζούκου
Το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η Μουρτζούκου-«Για τον θάνατο του Παναγιωτάκη ευθύνεται η μητέρα του»
Οδηγήθηκε στoν Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-«Να πεθάνεις εκεί μέσα»
Πώς η Mercedes παρέσυρε έντεκα άτομα στο Κολωνάκι-Σε παρκαδόρο εστιάζεται η προσοχή των Αρχών
Οι «καθαριστές» επιβάλλουν δικό τους νόμο με εκφοβισμό και χρήμα στην Ελλάδα-Η περίπτωση του 42χρονου Τik Toker
Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-Τοποθετείται στην ίδια πτέρυγα με την Πισπιρίγκου