Οζερσάι: Η ε/κ πλευρά ευθύνεται για τις δυσκολίες των Τ/κ

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ευθύνεται για τις δυσκολίες των Τουρκοκυπρίων αλλά και για το γεγονός ότι δεν αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας, είπε, σε δηλώσεις του, ο «υπουργός εξωτερικών" στα κατεχόμενα Κουντρέτ Οζερσάι.
 
Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι» σε δηλώσεις του στο παράνομο ΤΑΚ, ο κ. Οζερσάι αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με τη ρηματική διακοίνωση προς όλες τις πρεσβείες που είναι διαπιστευμένες στην Κύπρο να μην επισκέπτονται αρχαία μνημεία στα κατεχόμενα, και είπε ότι, η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα ανέχεται τη στάση της ε/κ πλευράς.
 
«Η ανοχή που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα στην ε/κ πλευρά άρχισε να επηρεάζει την ίδια την διεθνή κοινότητα αφού ήρθαν αντιμέτωποι με την απαγόρευση που τους τέθηκε να διοργανώσουν εκδήλωση σε ιστορικό μνημείο, του οποίου η ανακαίνιση χρηματοδοτήθηκε από τη διεθνή κοινότητα» είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με την νοοτροπία αυτή (της ε/κ πλευράς), μια νοοτροπία με την οποία έρχονται ανέκαθεν αντιμέτωποι οι Τ/κ, όπως είπε.
 
Ανέφερε ακόμα ότι οι ανακαινίσεις και οι εργασίες αποκατάστασης των ιστορικών μνημείων και στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές έγιναν με από τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, προσθέτοντας ότι το ψευδοκράτος και το «υπουργείο» εξωτερικών στηρίζουν τις εργασίες της Επιτροπής, αλλά η ε/κ πλευρά με τη στάση «μπορούμε μαζί να τα ανακαινίσουμε αλλά εσείς δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε» προκαλεί ανησυχία.  
 
Σημείωσε ακόμα ότι με τη στάση της η ε/κ πλευρά «δυσκολεύει τη λύση, τη δημιουργία ενός μέλλοντος με ασφάλεια. Είναι καιρός να αφήσει την νοοτροπία της αυτή», είπε.
 
Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη για μια πιο ειλικρινή προσπάθεια «όχι μόνο για μια συνολική λύση του Κυπριακού αλλά και για διεύρυνση των σχέσεων των δύο κοινοτήτων».

Δειτε Επισης

Πάνω από 200 συλλήψεις σε πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη (vids)
Επανεκκίνηση για το καλώδιο χωρίς τουρκικά εμπόδια βλέπει η Αθήνα-Απαισιόδοξος για το Κυπριακό ο Γεραπετρίτης
Ο Τραμπ αποκάλυψε τι συζήτησε με τον Ζελένσκι στη Ρώμη
Αποτροπιασμός για το άγριο τέλος της Ουκρανής δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα-Γιατί οι Ρώσοι έβγαλαν μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα από τη σορό της
Απογειώθηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας για το Ισραήλ-Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
ΒΙΝΤΕΟ: Σε 11 μέτωπα μαίνονται οι μεγάλες φωτιές στο Ισραήλ-Βίντεο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταφορά των κινητών μονάδων αφαλάτωσης στην Κύπρο από τα ΗΑΕ
Με τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους το μήνυμα του ΠτΔ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Πέρασαν χειροπέδες σε 16χρονο για εμπρησμό μοτοποδηλάτου στη Λευκωσία-Κλάπηκε την ίδια νύχτα
Εικοσιένα χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-«Το ισχυρότερο εφόδιο στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού»