Νέα μονάδα επιχειρήσεων για το Κυβερνοέγκλημα ανακοίνωσε ο Αρχηγός της αστυνομίας

Τη συγκρότηση Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων στην Αστυνομία και την τοποθέτηση διαδικτυο-αστυνομικών, ανακοίνωσε πριν από λίγο, από το βήμα του Τρίτου Διεθνούς Συνεδρίου της Αστυνομίας Κύπρου για το Κυβερνοέγκλημα, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου, η Μονάδα αυτή θα βασίζεται στο μοντέλο λειτουργίας της αντίστοιχης βρετανικής και μεταξύ άλλων, θα εστιάζει στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα στελεχώνουν την νέα μονάδα, σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας, θα είναι και το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο λαμβάνοντας πλέον περισσότερους πόρους, όπως είπε, θα βοηθηθεί «ουσιωδώς σε θέματα διερεύνησης περισσότερων κυβερνοεγκλημάτων και αστυνόμευσης του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο, με την τοποθέτηση διαδικτυο-αστυνομικών». 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου της Αστυνομίας Κύπρου, που πραγματοποιείται αυτό το διήμερο στη Λευκωσία, ο κ. Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε επίσης, στις τεράστιες διαστάσεις που προσλαμβάνει το διαδικτυακό έγκλημα, ανά το παγκόσμιο. Σημείωσε μάλιστα και τις πολλές ιδιαιτερότητες του, οι οποίες καθιστούν την καταπολέμησή του, μια πολύ δύσκολη διαδικασία. 

Τέλος αναφερόμενος στο Συνέδριο, ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε ότι αυτό δίνει την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους, «να ανταλλάξουν απόψεις για το θέα του κυβερνοεγκλήματος και να εξεταστεί η προοπτική ανάπτυξης νέων αντεγκληματικών μέτρων», όπως είπε, «για την προστασία των κοινωνιών μας, από την πανδημία», όπως την χαρακτήρισε, «του κυβερνοεγκλήματος».

Δειτε Επισης

Έκλεισαν δρόμοι στην Έγκωμη για διαχείρηση της διαρροής υγραερίου-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Μένος δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού, φέρει μαχαιριές και στα γεννητικά όργανα-Εξετάσεις για το κίνητρο
Διαρροή υγραερίου σε εστιατόριο στην Έγκωμη-Ένα πρόσωπο βρισκόταν εντός του υποστατικού (pic)
Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στο Στρόβολο λόγω των βροχοπτώσεων-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
ΒΙΝΤΕΟ: Άσπρισαν οι δρόμοι από το χαλάζι, κατολισθήσεις και συσσώρευση νερού-Άνοιξαν οι ουρανοί
Σε λαιμό και σώμα τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού-Στο κάδρο δύο πρόσωπα για τη δολοφονία
Ψάχνουν μαρτυρίες για να στήσουν το παζλ του κρίσιμου τραυματισμού του 40χρονου οι Αρχές
Πάνω από δέκα τραύματα από μαχαίρι φέρει ο 45χρονος που βρέθηκε νεκρός-Ψάχνουν το δολοφόνο και τα κίνητρα
Βλέπει δολοφονία πίσω από το θάνατο Ε/κ στη Λεμεσό η Αστυνομία-Ανακρίνεται ένα πρόσωπο