Με θρησκευτικό πόλεμο απειλεί την Αυστρία ο Ερντογάν

Δριμεία κριτική στην απόφαση του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς να κλείσει τεμένη στη χώρα του προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ» εξαπέλυσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας για έναν «πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου».

«Αυτά τα μέτρα που έλαβε ο Αυστριακός πρωθυπουργός, φοβάμαι, ότι οδηγούν τον κόσμο σε έναν πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Η ημισέληνος είναι ένα από τα σύμβολα που τακτικά συνδέονται με το Ισλάμ.

Η δήλωση Ερντογάν έγινε μια μέρα μετά την ανακοίνωση από τον συντηρητικό καγκελάριο της Αυστρίας Κουρτς ότι η χώρα του ενδέχεται να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες και να κλείσει επτά τεμένη που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Λένε ότι θα διώξουν τους ιμάμηδες μας από την Αυστρία. Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν επέκρινε ως «ισλαμοφοβικό» και «ρατσιστικό» μέτρο την απόφαση της Βιέννης.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.


 

Δειτε Επισης

Στις 7 Μαΐου ξεκινά το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα
Απαιτεί αναγνώριση ρωσικού ελέγχου σε Κριμαία, Ντομπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζιε ο Λαβρόφ
Αποκαλύψεις από το δολοφόνο του Ρώσου στρατηγού-Υποστηρίζει πως του έδωσαν 18.000 οι Ουκρανοί
Αποφασίζουν οι Καρδινάλιοι για ημερομηνία σύγκλησης του Κονκλάβιου-Στον ορίζοντα ο Μάιος
Νεαρός έχασε τη ζωή του από βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών-Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία ο ένας
Μαθητής γυμνασίου στις ΗΠΑ έκανε bullying σε πεντάχρονο από την Κίνα-«Μην με πειράξεις, σώστε με»
Στους έντεκα οι νεκροί, ανάμεσά τους και πεντάχρονος, από την επίθεση με όχημα σε πλήθος στο Βανκούβερ
Πιέζει για συμφωνία Ουκρανίας και Ρωσίας ο Τραμπ-«Έτοιμος να παραχωρήσει την Κριμαία ο Ζελένσκι»
Οκτώ νεκροί σε βομβαρδισμούς στη Υεμένη-Έπληξαν 800 στόχους σε ένα μήνα οι ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήγμα στα νότια της Βηρυτού μετά την εντολή εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός