Μη βάλεις ζώνη, μη φορέσεις κράνος και τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς

Κάποιοι χάνουν κάθε μέρα τους γονείς, άλλοι τα αδέλφια, τους συζύγους και άλλοι τα παιδιά τους. Πενήντα με εξήντα συνανθρώπους μας χάνουμε κάθε χρόνο και όχι από κάποιο πόλεμο αλλά σε θανατηφόρα τροχαία.

Απίστευτα είναι τα νούμερα που καταγράφονται (και)  για φέτος στα θανατηφόρα δυστυχήματα στην Κύπρο. Συνολικά 20 συνάνθρωποι μας έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους σε θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις στην Κύπρο. 18 θανατηφόρα τροχαία…20 νεκροί.
 
Αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή
 
Πέρσι μέχρι το Μάιο είχαμε συνολικά 15 θανατηφόρες οδικές τροχαίες συγκρούσεις και 17 νεκρούς όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Η μη χρήση κράνους, ζώνης και φυσικά η ταχύτητα και το αλκοόλ θεωρούνται από κάποιους ακόμα και σήμερα μαγκιά.
 Οικογένειες χάνουν καθημερινά ανθρώπους αλλά σαν κοινωνία δεν μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες ότι ένα κλικ στη ζώνη ή το κράνος, ένα πάτημα του φρένου μπορεί να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε πίσω στο σπίτι σώοι και αβλαβείς.
 
Κι ακόμα είμαστε στο Μάιο
Αφού καταφέραμε δυστυχώς να ξεπεράσουμε το περσινό αρνητικό ρεκόρ και συνυπολογίζοντας ότι οι χειρότεροι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.
 
Μακάρι αυτοί οι υπολογισμοί να βγουν λάθος και να μην υπάρξει άλλος νεκρός στην άσφαλτο όμως με βάση το τι βλέπουμε κάθε χρόνο αυτό είναι το λιγότερο ουτοπικό.
 
Τα νάρκοτεστ;
 
Λίγες μέρες πριν την 25η Ιανουαρίου παρουσιάστηκαν με κάθε επισημότητα τα νάρκοτεστ από την Αστυνομία. Τα νάρκοτεστ θα είχαν την ευχέρεια να εντοπίζουν χρήστες ουσιών οι οποίοι οδηγούν και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή όσο και των συνανθρώπων τους. Σίγουρα έχουν συλληφθεί αρκετοί να κάνουν χρήση και να οδηγούν όμως προς το παρόν δεν υπήρξε βελτίωση στην αποτροπή θανατηφόρων συγκρούσεων. Όσο και να θέλουμε να πειστούμε ότι τα νάρκοτεστ θα φέρουν μακροχρόνια αποτελέσματα αυτό δεν είναι λύση.

Το μόνο που χρειαζόμαστε στην Κύπρο είναι λύσεις οι οποίες θα είναι άμεσες. Συζητήθηκαν αυστηρότερες ποινές, κάμερες και άλλα πολλά όμως ακόμα παραμένουμε εκεί που βρισκόμασταν και πριν τη συζήτηση. Στο πουθενά!
 
Ας κοιταχτούμε λοιπόν στον καθρέφτη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Υπάρχει κανείς που θέλει να χάνονται νέοι άνθρωποι στην άσφαλτό; Υπάρχει κανείς που θέλει να χάνει δικούς του ανθρώπους;

Είναι εύκολο να λες «νέα τραγωδία», «έχασε τη μάχη με τη ζωή άλλος ένας νέος». Είναι δύσκολο όμως να μπαίνεις στη θέση του συγγενή και μακάρι ποτέ να μην βρεθεί κανείς σε αυτή τη θέση.

Είναι λοιπόν ώρα για μέτρα, είναι ώρα όλοι να πούμε ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να μπει μια τελεία στα θανατηφόρα δυστυχήματα.
 
 
 

Δειτε Επισης

Νομικό τμήμα Αστυνομίας. Μια έτσι, μια γιουβέτσι
Αρχηγό Αστυνομίας αλλάξαμε. Νοοτροπία αλλάξαμε;
Ας μην βάζουμε το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν πάνω από ανθρώπινες ζωές
Πολιτική επιχειρηματολογία έναντι ευχολογίων
Αυτισμός και η ποικιλομορφία του
Συμβασιούχοι Οπλίτες: Άμεση ανάγκη για στήριξη και αναβάθμιση τους στην Εθνική Φρουρά
Η νομιμότητα αποστολής προσκλητηρίων γάμου με φακέλους της Αστυνομίας και η άγνοια του Αρχηγού
Η έκθεση Ντράγκι και η επιβίωση της ΕΕ
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά, με δεκάδες νέες δράσεις και καινοτομίες, στον δρόμο για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο
Καιρός να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας