1-0 οι Γουόριορς σε ιστορικό παιχνίδι!

Προέρχονταν και οι δύο από Game 7 στους Τελικούς των Περιφερειών τους. Οι μεν απέκλεισαν τους Rockets, οι δε τους Celtics. Τα κατάφεραν και οι δύο με μειονέκτημα έδρας, με νίκες δηλαδή στα γήπεδα των αντιπάλων τους. Warriors και Cavaliers ήταν καταπονημένοι στο Game 1 της τέταρτης συνεχόμενης μεταξύ τους μονομαχίας στους NBA Finals, όμως η πρώτη τους παράσταση έδειξε ότι η σειρά θα είναι αμφίρροπη, θα έχει ένταση και μάλλον δεν θα κριθεί στα τέσσερα ή τα πέντε παιχνίδια όπως περίμεναν οι περισσότεροι. Κι αυτό γιατί στη μία ομάδα παίζει ο κορυφαίος παίκτης των τελευταίων 15 χρόνων, ο LeBron James, ο οποίος μας χάρισε μια μυθική, μια ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ εμφάνιση στην Oracle Arena, πριν δει τον J.R. Smith να κάνει μία από τις μεγαλύτερες "γκάφες" στην ιστορία του αθλήματος, να στέλνει το ματς στην παράταση και εκεί να βλέπει τους Warriors να ολοκληρώνουν (124-114) το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που χρειάζονται για το repeat.
 
Η αλήθεια είναι πως ο LeBron πίεσε ασφυκτικά τους "Πολεμιστές", μέσα μάλιστα στο σπίτι τους, στέλνοντάς τους ξεκάθαρο μήνυμα εν όψει της συνέχειας. Ο "KING" έκανε εκπληκτικό πρώτο μέρος με 24 πόντους, ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ασταμάτητος, δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο που του δημιούργησε πρόβλημα στο μάτι και είδε τον Draymond Green να τον κατηγορεί άδικα για θέατρο, όμως στο τέλος  είδε σαστισμένος κι αυτός τον J.R. Smith να τρώει 4.7 δευτερόλεπτα και μαζί το σουτ που μπορούσε να δώσει την νίκη στην ομάδα του Cleveland. Εγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έβαλε +50 πόντους σε τελικό και ηττήθηκε... Ο άστοχος από την περιφέρεια Kevin Love ήταν ο μοναδικός... έτοιμος γι' αυτό το ματς, ίσως μαζί με τον Larry Nance Jr. που έδωσε σπουδαία λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά από εκεί και πέρα ο Tyronn Lue δεν πήρε άλλες βοήθειες και θα έχει σίγουρα μια πικρή γεύση στο στόμα του από το φινάλε της κανονικής διάρκειας.
 
Οι Warriors, από την άλλη, είδαν τους τέσσερις All-Stars της αρχικής τους πεντάδας να γεμίζουν την στατιστική τους, τον JaVale McGee να δίνει πολύτιμα λεπτά στην έναρξη της τρίτης περιόδου και με τους Curry - Thompson - Durant να πετυχαίνουν 79 πόντους, έκαναν το 1-0. Χωρίς ωστόσο να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν, χωρίς να είναι επιβλητικοί, χωρίς να πείσουν ότι είναι ικανοί, ξεκούραστοι, έτοιμοι για μια άνετη επικράτηση σε αυτή τη σειρά. Με 36% στο τρίποντο και με 14 ριμπάουντ λιγότερα, σίγουρα έχουν αρκετή δουλειά εν όψει του επόμενου αγώνα, αν και οι 31 ασίστ που μοίρασαν (18 είχαν οι Cavs) είναι ένας αριθμός που δείχνει αρκετά για την χημεία και την συνοχή τους ως ομάδα.
 
ONE MAN SHOW ΓΙΑ CURRY - LEBRON ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Βλέποντας την προθέρμανση των δύο ομάδων, καταλάβαινε κανείς πως οι Cavaliers ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Και το έδειξαν στα πρώτα λεπτά με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Με τον LeBron να σκοράρει εννέα γρήγορους πόντους έγραψαν το 12-15 στο πέμπτο λεπτό, λίγο πριν ο J.R. Smith τραυματίσει άθελά του τον Klay Thompson και τον στείλει στα αποδυτήρια. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο καλύτερος γινόταν ο ρυθμός των Warriors στην επίθεση. Η ομάδα του Kerr πέρασε μπροστά (27-26) στο 9', όμως εκείνη του Cleveland που δεν έκανε καλή δουλειά στην άμυνα, έβρισκε απαντήσεις για να στέκεται όρθια είτε με τον James, είτε με τους Smith - Love μέχρι το 29-30 της πρώτης περιόδου. 59 πόντοι σε 46 κατοχές (1.28 ανά κατοχή), δεν ήταν άσχημος αριθμός.
 
Ο Thompson γύρισε στην έναρξη του δεύτερου δωδεκαλέπτου, ο James το άνοιξε με φαντασμαγορικό κάρφωμα, ο Andre Iguodala έλειπε... Κι ο LeBron συνέχισε να "πληγώνει" τους Warriors, να παίρνει αυτά που του έδινε η άμυνα, να θυμίζει σε όλους ποιος είναι. Εκείνος έκανε το 31-36, την ώρα που ο Nance του έδινε μαχητικότητα κοντά στο καλάθι και κρατούσε τους Cavs μπροστά στο σκορ. Η παρουσία του West δεν βοήθησε τους γηπεδούχους, ο Kerr γρήγορα το κατάλαβε, κάτι παρόμοιο έγινε όμως με τον Clarkson που δεν μπορούσε να μπει στο κλίμα του αγώνα. Ο Lue τράβηξε τον James για πρώτη φορά στον πάγκο στο 18' με το σκορ στο 40-44, οι συμπαίκτες του έτρεξαν ένα γρήγορο 0-7 για το 40-51 κι εκείνος γύρισε μετά από τρία λεπτά (θα ήταν μικρότερο το διάστημα αν δεν περίμενε για 90" στην γραμματεία) για να "ζήσει" το ξέσπασμα των Πρωταθλητών που ισοφάρισαν στο 53-53, να δεχθεί ένα χτύπημα στο πρόσωπο από τον Green και να κλείσει το πρώτο μέρος στο 56-56 από ένα "τρελό" τρίποντο του Curry στην εκπνοή για να φτάσει τους 18.
 
LEBRON ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ... ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ
Με τους Warriors να έχουν... μηδέν επιθετικά ριμπάουντ στα 24 πρώτα λεπτά και τον Looney να μη βοηθά στο ξεκίνημα, ο Kerr εριξε τον McGee στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου και δικαιώθηκε. Και άμυνες πήρε και καλά τελειώματα από τον έμπειρο center, με αποτέλεσμα να έρθει ένα 10-3 σε τρία λεπτά για το 66-59 που τρόμαξε τον Lue. Τα τρίτα δωδεκάλεπτα είναι τα αγαπημένα της ομάδας του Golden State, ομως οι Cavs απάντησαν με ένα δικό τους 2-9 για να ισοφαρίσουν στο 68-68 με τρίποντο του LeBron που... ηρέμησε το κοινό, αυτό το κοινό που είχε ενθουσιαστεί από τον ενθουσιασμό του McGee. Ένα τρίποντο του Thompson για το 80-75 και ένα κάρφωμα του Looney για το 82-75 στα τέλη του δωδεκαλέπτου έδωσαν προβάδισμα στους Warriors, το ξέσπασμα όμως που όλοι περίμεναν δεν ήρθε. Και αυτό ήταν σπουδαίο νέο για όσους παρακολουθούσαν ζωντανά την αναμέτρηση.
 
Ένα τρίποντο του Jeff Green κι άλλο ένα του Kyle Korver μείωσαν στον πόντο (89-88) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο LeBron έβαλε μπροστά την ομάδα του (91-92) με ψηλοκρεμαστό lay-up και κάπου εκεί το ματς μετατράπηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα. Μέχρι να βάλουν ο Green από την κορυφή κι ο Curry από τα οκτώ μέτρα από ένα τρίποντο, να γράψουν το 100-94 και να... σπάσουν τον τσαμπουκά των αντιπάλων τους. Ο Lue κάλεσε timeout στα 4:37, ο James απάντησε με ένα δικό του 0-4 για το 100-98 και οι Cavaliers εμειναν ζωντανοί. Ο Love έβαλε το πρώτο του τρίποντο μετά από έξι άστοχες προσπάθειες για το 102-101 στα δύο λεπτά, ο LeBron συνέχισε με γκολ-φάουλ για το 102-104 και στα 36.4" κέρδισε και επιθετικό φάουλ από τον Durant. Οι διαιτητές είδαν την φάση και την άλλαξαν σε blocking foul για να βάλει ο Durant τις βολές του 104-104 και να φτάσουν οι παλμοί στον... ουρανό.
 
Ο "KING" James θύμωσε, απάντησε με lay-up για το 104-106 στα 32.1", πριν ο Curry απαντήσει με γκολ-φάουλ για το προβάδισμα (107-106) στα 23.5". Ο Klay Thompson κράτησε τον George Hill στα 4.7" κι ο άσος των Cavs πήγε στη γραμμή, για να βάλει 1/2 για το 107-107, πριν ο J.R. Smith μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά με κακή εκτίμηση του σκορ (!!!) φάει τον χρόνο και στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Warriors δεν γινόταν να χάσουν. Και δεν έχασαν. Ο Thompson έκανε με τρίποντο από την δεξιά γωνία το 112-107, ο Livingston σκόραρε από κοντά για το 114-107 και η ομάδα του Golden State έκανε έστω και με περιπετειώδη τρόπο (και με λίγα νεύρα στο φινάλε), έστω και με ένα μικρό δώρο του Smith το 1-0 σε μια σειρά που μάλλον έχει πολύ δρόμο...
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κρίσιμος τραυματισμός δεκαπεντάχρονου-Έπεσε από ύψος 16 μέτρων, βρισκόταν στην ταράτσα κτιρίου
Στην τελική ευθεία οι έρευνες της Αστυνομίας για την Μονή Αββακούμ-Εξελίξεις εντός ημερών
Ισόβια στον δολοφόνο της 19χρονης στον Πειραιά-«Είχα πιει αλκοόλ και ναρκωτικά και την πυροβόλησα»
Βλέπει σκοπιμότητα πίσω από τον θάνατο της 77χρονης η Αστυνομία-Διερευνάται ανθρωποκτονία
Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη (pics)
Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε»
Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Η πληροφορία που οδήγησε στον οπλισμό σε τάφο και η... λίστα των τεκμηρίων-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Έθαψε ζωντανή τη σύζυγο της-Πώς ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας
Οδηγός λεωφορείου στον Ασπρόπυργο κατηγορείται πως βίασε 27χρονη και αφέθηκε ελεύθερος