Δωρεάν είσοδος πολυτέκνων στους αρχαιολογικούς χώρους

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τροποποίηση των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, ώστε να περιληφθούν στις κατηγορίες προσώπων οι οποίες δικαιούνται δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαία μνημεία οι πολύτεκνες οικογένειες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται 50% μείωση στο τέλος εισόδου στα μουσεία και αρχαία μνημεία. 

Προστίθεται ότι η προτεινόμενη τροποποίηση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, το οποίο αντιμετωπίστηκε θετικά από το αρμόδιο Υπουργείο, αφού οι πολύτεκνες οικογένειες εμπίπτουν στις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών και παράλληλα η τροποποίηση δε θα έχει ουσιαστικό οικονομικό αντίκτυπο.

Κατά τη συζήτηση των κανονισμών στην Ολομέλεια, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Γιώργος Προκοπίου, είπε ότι ένα λογικό, πάγιο αίτημα των πολυτέκνων ικανοποιήθηκε.

Πρόσθεσε ότι το αίτημα τέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο από την Επιτροπή Μεταφορών, σημειώνοντας ότι η δωρεάν είσοδος αποτελεί μια επιτυχία της Βουλής.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους παρατήρησε πως το προνόμιο είναι άνευ ουσίας, καθώς δεν επιτρέπεται  η είσοδος στον ελεύθερο χρόνο των οικογενειών, δηλαδή τα Σαββατοκύριακα, καθώς οι χώροι τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστοί.

Περαιτέρω ο κ. Μυριάνθους απηύθυνε έκκληση να επεκταθεί ο χρόνος λειτουργίας των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και κατά τα Σαββατοκύριακα επειδή όπως ανέφερε, χάνονται έσοδα και από τον τουρισμό επειδή οι χώροι είναι κλειστοί.

Δειτε Επισης

Απαντά η ΠΑΣΥΔΥ για τις απειλές εναντίον του προσωπικού του Τελωνείου-«Δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
Νέες φουρτούνες για το ΥΠΑΝ, ανοίγει το κεφάλαιο οργανικές θέσεις-Λαμβάνουν αποφάσεις οι εκπαιδευτικοί
Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο