Πυροβόλησαν Δημοσιογράφο στο Μαυροβούνιο

Η δημοσιογράφος Ολιβέρα Λάκιτς, που κάνει έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα στο Μαυροβούνιο, τραυματίστηκε αργά χθες από πυροβολισμό που δέχθηκε μπροστά στο σπίτι της στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε τη δημοσιογράφο που εργάζεται για την εφημερίδα Vijesti μια φορά και την τραυμάτισε στο δεξί πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει στην Ποντγκόριτσα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας Βέσκο Νταμγιάνοβιτς.
 
Η δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. «Δεν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της», διευκρίνισε ο κ. Νταμγιάνοβιτς.
 
Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη που δέχεται η Λάκιτς από το 2012, όταν ξυλοκοπήθηκε και πάλι μπροστά από το σπίτι της. Ο δράστης της επίθεσης αυτής καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών, αλλά αφέθηκε νωρίτερα ελεύθερος στο πλαίσιο αμνηστίας.
 
Ο διευθυντής της Λάκιτς, ο Μιχαίλο Γιόβοβιτς, ο οποίος επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι αυτή είδε τον δράστη και άλλους δύο άνδρες την ώρα που έφευγαν από τον τόπο της επίθεσης.
 
Μετά το περιστατικό αυτό η ΕΕ, ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην  Ευρώπη και οι ΗΠΑ αξίωσαν την καλύτερη προστασία των δημοσιογράφων στο Μαυροβούνιο.
 
«Δεν πρέπει να υπάρξει ατιμωρησία. Η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι το κλειδί για το μέλλον της δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο», δήλωσε ο Αρλέμ Ντεζίρ, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
 
Την τελευταία 15ετία έχουν σημειωθεί 12 επιθέσεις σε δημοσιογράφους και οργανώσεις των μμε στο Μαυροβούνιο, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η δολοφονία το 2004 του Ντούσκο Γιοβάνοβιτς, διευθυντή εφημερίδας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πρόλαβαν τα χειρότερα Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών έπειτα από πυρκαγιά στην Πάφο-Παραμένουν σε επιφυλακή
Σαφάρι ελέγχων και καταγγελίες πολιτών και υποστατικών στη Λεμεσό
Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ο οδηγός για το τροχαίο με θύματα πατέρα και γιο στη Θεσσαλονίκη
Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν- 66 νεκρά παιδιά από την πείνα
Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι νόμιμο, ισχυρίζεται η πλευρά Χαφτάρ και προειδοποιεί την Ελλάδα με λήψη μέτρων
Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες η κράτηση του Αζέρου που συνελήφθη για κατασκοπεία και τρομοκρατία
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά έξω από τη Ναύπακτο–Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις, επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι
Ουκρανικό F-16 συνετρίβη την ώρα που αναχαίτιζε ρωσικούς πυραύλους-Νεκρός ο πιλότος
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Κρήτη
Υπ.Γεωργίας: Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα προτεραιότητα για Κυβέρνηση