Σε θέση μάχης κατά του εγκλήματος Ιωνάς και Αστυνομία
16:12 - 08 Μαΐου 2018
Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ασφάλεια των πολιτών και η διαφύλαξη της ευνομούμενης κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτη, έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου σημειώνοντας πως κατά τη σημερινή σύσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομίας έδωσε σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες για δραστική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Δύναμης Ζαχαρίας Χρυσοστόμου τόνισε πως το οργανωμένο έγκλημα έχει κτυπήσει πλέον το ίδιο το κράτος και συνεπώς θα πάρει την απάντηση που του αξίζει.
Στις δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη, ο κ. Νικολάου είπε αρχικά πως η Αστυνομία προχωρά άμεσα σε αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των επιχειρησιακών της σχεδιασμών με στόχο την παρουσία της με έντονο και αποτελεσματικό τρόπο σε κάθε εστία εγκληματικής συμπεριφοράς. «Όσοι έχουν στραφεί ενάντια της κοινωνίας, έχουν στραφεί ενάντια της Αστυνομίας, δεν μπορούν να αποτελούν απειλή έναντι των πολιτών», είπε.
Διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έχει παράσχει στήριξη στα όποια αιτήματα αφορούν την επιχειρησιακή αναβάθμιση της αστυνομίας, είτε αφορούν νομοθετικά εργαλεία, είτε συστήματα υψηλής τεχνολογίας για τα οποία δαπανούνται κάθε χρόνο 4 εκ ευρώ. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο μιας συνεχούς αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, «και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην Αστυνομία με όλες μας τις δυνάμεις».
Απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις για τα αυτοκίνητα και για ελλείψεις σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, ο κ. Νικολάου είπε πως μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί το 1/3 του στόλου της Αστυνομίας και συγκεκριμένα έχουν παραληφθεί το 2016-17 τριακόσια οχήματα, από τα οποία τα 34 διαθέτουν σύστημα AΝPR, ενώ αναμένονται και άλλα για το 2018 οχήματα 4χ4 και περισσότερες μοτοσικλέτες. Παράλληλα έχουν αγοραστεί σημαντικός αριθμός αλεξίσφαιρων γιλέκων, και συγκεκριμένα 632, και αναμένονται άλλα 380. «Έχουμε επαρκή αριθμό αλεξίσφαιρων γιλέκων για τις ανάγκες όσων συμμετέχουν σε επιχειρήσεις πρώτης γραμμής», είπε και διερωτήθηκε γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για τα γιλέκα. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, έχουν αγοραστεί νέα συστήματα ελέγχου στα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας και έχει αναβαθμιστεί το κεντροποιημένο σύστημα συναγερμού.
Ο κ. Νικολάου είπε πως η πολιτική κατεύθυνση είναι μία και είναι σαφής και αυτή είναι να υπάρξει έντονη παρουσία της αστυνομίας με αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους. Δόθηκαν, σημείωσε, «αυστηρές οδηγίες για άμεση αξιολόγηση κάθε πληροφορίας ούτως ώστε κάθε άτομο το οποίο εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα να αντιμετωπίσει τη συνεχή παρουσία της Αστυνομίας, με ελέγχους, με έρευνες, και ό,τι άλλο χρειαστεί».
«Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση στα πρόσωπα αυτά και να περάσει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής. Πρέπει να νιώσουν την Αστυνομία γιατί ουσιαστικά με τη τελευταία πράξη έχουν στραφεί εναντίον του κράτους, κάτι που είναι απαράδεκτο και καταδεικνύει το πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», είπε.
Η Αστυνομία έχει και θα συνεχίσει να έχει την απόλυτη στήριξη μας, ανέφερε ο κ. Νικολάου δηλώνοντας ότι «χρειάζεται η συνεργασία όλων, της εκτελεστικής εξουσίας, της νομοθετικής εξουσίας και της κοινωνίας των πολιτών ώστε να πατάξουμε κάθε εγκληματική εστία, η οποία διαβρώνει τα θεμέλια της κοινωνίας μας».
Ερωτηθείς πώς απαντά σε αυτούς που ζητούν την παραίτηση του, ανέφερε ότι προσωπικά έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και επισήμανε ότι η άμεση λήψη μέτρων κατόπιν αναγνώρισης του προβλήματος, αποδεικνύει ότι καμία αδράνεια δεν υπάρχει εκ μέρους του ιδίου ή του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο κ. Νικολάου τόνισε πως, χωρίς να θέλει να επιμερίσει τις δικές του ευθύνες, πρέπει όλοι να αντιληφθούν τη σημασία που έχει να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στην Αστυνομία, αναφερόμενος στη νομοθεσία που αφορά την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. «Δεν υπάρχει νομοθεσία που να ρυθμίσει τη δυνατότητα παρακολούθηση τηλεφωνικής επικοινωνίας», είπε και τόνισε πως απαιτείται νόμος που θα επιτρέψει στην Αστυνομία την αποτελεσματική διερεύνηση σοβαρών εγκλημάτων όπως η εμπορία ναρκωτικών, η ανθρωποκτονία και άλλα σοβαρά εγκλήματα.
Απαντώντας σε ερώτημα για την πορεία αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, ο Υπουργός υπέδειξε πως αυτή δεν αφορά πρόσωπα αλλά γίνεται στη βάση μελέτης εμπειρογνωμόνων και αφορά τη δομή και λειτουργία της Αστυνομίας με στόχο τον εκσυγχρονισμό του σώματος. Ήδη έχει δοθεί μια πρώτη σχετική μελέτη που καθορίζει την έκταση της αναδιοργάνωσης ανέφερε ο κ. Νικολάου, σημειώνοντας πως από το 1960 δεν υπήρξε ποτέ αναδιοργάνωση της Αστυνομίας.
Στις δικές του δηλώσεις ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου είπε αρχικά πως δεν πρόκειται να ανακοινώσει σχεδιασμούς και μέτρα για ευνόητους λόγους, ωστόσο έχει δώσει οδηγίες βάσει των οποίων πολύ σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα μηδενικής ανοχής κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Διαβεβαίωσε πως το οργανωμένο έγκλημα θα πάρει την απάντηση που του αξίζει, «μια απάντηση η οποία θα είναι συνεχής, αδιάλειπτη και διαχρονική».
Ο Αρχηγός είπε πως όταν έπλητταν οι σφαίρες τους δύο αστυνομικούς, έπλητταν ταυτόχρονα ολόκληρο το αστυνομικό σώμα, την κοινωνία και το κράτος, και, συνεπώς, τόνισε πως το οργανωμένο έγκλημα θα πάρει την απάντηση του, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για την τόπο, την ασφάλεια, την οικονομία, την κοινωνία, και αυτό η Αστυνομία δεν θα αφήσει να συμβεί.
Ο κ. Χρυσοστόμου στη συνέχεια ανέφερε πως η Πολιτεία θα πρέπει αν έρθει αρωγός στην προσπάθεια της Αστυνομίας, με τη συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων στο σώμα που αυτή τη στιγμή ανέρχονται στις 500, καθώς και με την παροχή όλων των νομικών εργαλείων που διαθέτουν τα πλείστα των κρατών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση του Οργανωμένου Εγκλήματος. Πρόσθεσε πως όταν αναφέρει ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, το ερώτημα των Ευρωπαίων εταίρων είναι 'πώς περιμένετε ότι θα αντιμετωπίσετε το οργανωμένο έγκλημα'.
Ο Αρχηγός είπε πως θα δημιουργηθεί Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων στα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου, και η οποία θα ασχολείται με την πάταξη και διερεύνηση που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Είπε ακόμη, πως οι Ουλαμοί Πρόληψης Εγκλήματος και τα Επαρχιακά ΟΠΕ, με δική του ευθύνη θα πάψουν να ασχολούνται με τα όποια μικροαδικήματα όπως η ηχορύπανση, το κάπνισμα και άλλα, τα οποία η Πολιτεία δεν πρέπει να τα αναθέτει στην Αστυνομία.
Όπως σημείωσε, οι Ουλαμοί πρέπει να ασχολούνται με την πρόληψη του σοβαρού εγκλήματος και τα ΟΠΕ θα πρέπει να απασχολούνται αποκλειστικά με την πρόληψη του Οργανωμένου Εγκλήματος. Τα όποια άλλα μικροαδικήματα, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά για την ποιότητα ζωής του πολίτη, θα γίνει προσπάθεια να ασχολούνται μόνο οι τοπικοί αστυνομικοί σταθμοί, μέχρι η Πολιτεία να απαλλάξει την Αστυνομία συνολικά από αυτά. Ο Αρχηγός είπε πως πλέον οι εγκληματίες τα έβαλαν με την Αστυνομία και το κράτος, το οποίο δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συντρίψει το οργανωμένο έγκλημα.
Όσον αφορά το ζήτημα των αλεξίσφαιρων γιλέκων, ο Αρχηγός είπε πως όταν ανέλαβε το 2014 υπήρχαν μόνο 46, ενώ σήμερα υπάρχουν στη Δύναμη 632 και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν 1012.
Ερωτηθείς σχετικά με τη σύλληψη του προσώπου που φέρεται να είχε πυροβολήσει τους αστυνομικούς το περασμένο Σάββατο, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως όντως έχει συλληφθεί και το τρίτο πρόσωπο και ευχαρίστησε όσους έχουν συνδράμει σε αυτό. «Είμαστε στα πρώτα στάδια και αναμένω ενημέρωση από τους συναδέλφους της Λεμεσού», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τα λάθη που έκανε η Αστυνομία στη διερεύνηση των τελευταίων εγκλημάτων, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως το ανακριτικό έργο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσον αφορά το άγριο φονικό στον Στρόβολο όλοι προσπερνούν το γεγονός ότι εξιχνιάστηκε πλήρως και πολύ σύντομα η υπόθεση. Υπενθύμισε πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με οδηγίες δικές του ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αγγελίδης ήταν πολύ προσεκτικός επαναλαμβάνοντας πως θα έπρεπε όλοι να μένουν στις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας και να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση του θέματος.
«Δεν μπορώ να είμαι υπόλογος σε ό,τι αφορά την ποιότητα των όποιων πηγών του όποιου ΜΜΕ», πρόσθεσε. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα όποια λάθη, είπε πως διαχρονικά κατά τη διάρκεια της διερεύνησης προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορείς να εξετάσεις διαφορετικά παρά μόνο να φέρεις ενώπιον σου, μέσα από τις σωστές διαδικασίες, κάποιους ανθρώπους.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως αισθάνεται ότι η Αστυνομία τυγχάνει επίκρισης για το οτιδήποτε κάνει, ενώ σημείωσε πως ο κόσμος εμπιστεύεται τη Δύναμη και για αυτό και υπάρχουν 100 χιλιάδες πολίτες παρατηρητές. «Η Αστυνομία αισθάνεται πολλές φορές ότι βάλλεται αδίκως από πολλούς και ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση που το οργανωμένο έγκλημα έπληξε μέλη δικά μας, θα έπρεπε κάποιοι να είναι δίπλα μας», είπε.
Πηγή:ΚΥΠΕ
Στις δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη, ο κ. Νικολάου είπε αρχικά πως η Αστυνομία προχωρά άμεσα σε αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των επιχειρησιακών της σχεδιασμών με στόχο την παρουσία της με έντονο και αποτελεσματικό τρόπο σε κάθε εστία εγκληματικής συμπεριφοράς. «Όσοι έχουν στραφεί ενάντια της κοινωνίας, έχουν στραφεί ενάντια της Αστυνομίας, δεν μπορούν να αποτελούν απειλή έναντι των πολιτών», είπε.
Διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έχει παράσχει στήριξη στα όποια αιτήματα αφορούν την επιχειρησιακή αναβάθμιση της αστυνομίας, είτε αφορούν νομοθετικά εργαλεία, είτε συστήματα υψηλής τεχνολογίας για τα οποία δαπανούνται κάθε χρόνο 4 εκ ευρώ. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο μιας συνεχούς αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, «και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην Αστυνομία με όλες μας τις δυνάμεις».
Απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις για τα αυτοκίνητα και για ελλείψεις σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, ο κ. Νικολάου είπε πως μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί το 1/3 του στόλου της Αστυνομίας και συγκεκριμένα έχουν παραληφθεί το 2016-17 τριακόσια οχήματα, από τα οποία τα 34 διαθέτουν σύστημα AΝPR, ενώ αναμένονται και άλλα για το 2018 οχήματα 4χ4 και περισσότερες μοτοσικλέτες. Παράλληλα έχουν αγοραστεί σημαντικός αριθμός αλεξίσφαιρων γιλέκων, και συγκεκριμένα 632, και αναμένονται άλλα 380. «Έχουμε επαρκή αριθμό αλεξίσφαιρων γιλέκων για τις ανάγκες όσων συμμετέχουν σε επιχειρήσεις πρώτης γραμμής», είπε και διερωτήθηκε γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για τα γιλέκα. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, έχουν αγοραστεί νέα συστήματα ελέγχου στα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας και έχει αναβαθμιστεί το κεντροποιημένο σύστημα συναγερμού.
Ο κ. Νικολάου είπε πως η πολιτική κατεύθυνση είναι μία και είναι σαφής και αυτή είναι να υπάρξει έντονη παρουσία της αστυνομίας με αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους. Δόθηκαν, σημείωσε, «αυστηρές οδηγίες για άμεση αξιολόγηση κάθε πληροφορίας ούτως ώστε κάθε άτομο το οποίο εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα να αντιμετωπίσει τη συνεχή παρουσία της Αστυνομίας, με ελέγχους, με έρευνες, και ό,τι άλλο χρειαστεί».
«Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση στα πρόσωπα αυτά και να περάσει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής. Πρέπει να νιώσουν την Αστυνομία γιατί ουσιαστικά με τη τελευταία πράξη έχουν στραφεί εναντίον του κράτους, κάτι που είναι απαράδεκτο και καταδεικνύει το πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», είπε.
Η Αστυνομία έχει και θα συνεχίσει να έχει την απόλυτη στήριξη μας, ανέφερε ο κ. Νικολάου δηλώνοντας ότι «χρειάζεται η συνεργασία όλων, της εκτελεστικής εξουσίας, της νομοθετικής εξουσίας και της κοινωνίας των πολιτών ώστε να πατάξουμε κάθε εγκληματική εστία, η οποία διαβρώνει τα θεμέλια της κοινωνίας μας».
Ερωτηθείς πώς απαντά σε αυτούς που ζητούν την παραίτηση του, ανέφερε ότι προσωπικά έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και επισήμανε ότι η άμεση λήψη μέτρων κατόπιν αναγνώρισης του προβλήματος, αποδεικνύει ότι καμία αδράνεια δεν υπάρχει εκ μέρους του ιδίου ή του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο κ. Νικολάου τόνισε πως, χωρίς να θέλει να επιμερίσει τις δικές του ευθύνες, πρέπει όλοι να αντιληφθούν τη σημασία που έχει να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στην Αστυνομία, αναφερόμενος στη νομοθεσία που αφορά την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. «Δεν υπάρχει νομοθεσία που να ρυθμίσει τη δυνατότητα παρακολούθηση τηλεφωνικής επικοινωνίας», είπε και τόνισε πως απαιτείται νόμος που θα επιτρέψει στην Αστυνομία την αποτελεσματική διερεύνηση σοβαρών εγκλημάτων όπως η εμπορία ναρκωτικών, η ανθρωποκτονία και άλλα σοβαρά εγκλήματα.
Απαντώντας σε ερώτημα για την πορεία αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, ο Υπουργός υπέδειξε πως αυτή δεν αφορά πρόσωπα αλλά γίνεται στη βάση μελέτης εμπειρογνωμόνων και αφορά τη δομή και λειτουργία της Αστυνομίας με στόχο τον εκσυγχρονισμό του σώματος. Ήδη έχει δοθεί μια πρώτη σχετική μελέτη που καθορίζει την έκταση της αναδιοργάνωσης ανέφερε ο κ. Νικολάου, σημειώνοντας πως από το 1960 δεν υπήρξε ποτέ αναδιοργάνωση της Αστυνομίας.
Στις δικές του δηλώσεις ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου είπε αρχικά πως δεν πρόκειται να ανακοινώσει σχεδιασμούς και μέτρα για ευνόητους λόγους, ωστόσο έχει δώσει οδηγίες βάσει των οποίων πολύ σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα μηδενικής ανοχής κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Διαβεβαίωσε πως το οργανωμένο έγκλημα θα πάρει την απάντηση που του αξίζει, «μια απάντηση η οποία θα είναι συνεχής, αδιάλειπτη και διαχρονική».
Ο Αρχηγός είπε πως όταν έπλητταν οι σφαίρες τους δύο αστυνομικούς, έπλητταν ταυτόχρονα ολόκληρο το αστυνομικό σώμα, την κοινωνία και το κράτος, και, συνεπώς, τόνισε πως το οργανωμένο έγκλημα θα πάρει την απάντηση του, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για την τόπο, την ασφάλεια, την οικονομία, την κοινωνία, και αυτό η Αστυνομία δεν θα αφήσει να συμβεί.
Ο κ. Χρυσοστόμου στη συνέχεια ανέφερε πως η Πολιτεία θα πρέπει αν έρθει αρωγός στην προσπάθεια της Αστυνομίας, με τη συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων στο σώμα που αυτή τη στιγμή ανέρχονται στις 500, καθώς και με την παροχή όλων των νομικών εργαλείων που διαθέτουν τα πλείστα των κρατών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση του Οργανωμένου Εγκλήματος. Πρόσθεσε πως όταν αναφέρει ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, το ερώτημα των Ευρωπαίων εταίρων είναι 'πώς περιμένετε ότι θα αντιμετωπίσετε το οργανωμένο έγκλημα'.
Ο Αρχηγός είπε πως θα δημιουργηθεί Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων στα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου, και η οποία θα ασχολείται με την πάταξη και διερεύνηση που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Είπε ακόμη, πως οι Ουλαμοί Πρόληψης Εγκλήματος και τα Επαρχιακά ΟΠΕ, με δική του ευθύνη θα πάψουν να ασχολούνται με τα όποια μικροαδικήματα όπως η ηχορύπανση, το κάπνισμα και άλλα, τα οποία η Πολιτεία δεν πρέπει να τα αναθέτει στην Αστυνομία.
Όπως σημείωσε, οι Ουλαμοί πρέπει να ασχολούνται με την πρόληψη του σοβαρού εγκλήματος και τα ΟΠΕ θα πρέπει να απασχολούνται αποκλειστικά με την πρόληψη του Οργανωμένου Εγκλήματος. Τα όποια άλλα μικροαδικήματα, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά για την ποιότητα ζωής του πολίτη, θα γίνει προσπάθεια να ασχολούνται μόνο οι τοπικοί αστυνομικοί σταθμοί, μέχρι η Πολιτεία να απαλλάξει την Αστυνομία συνολικά από αυτά. Ο Αρχηγός είπε πως πλέον οι εγκληματίες τα έβαλαν με την Αστυνομία και το κράτος, το οποίο δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συντρίψει το οργανωμένο έγκλημα.
Όσον αφορά το ζήτημα των αλεξίσφαιρων γιλέκων, ο Αρχηγός είπε πως όταν ανέλαβε το 2014 υπήρχαν μόνο 46, ενώ σήμερα υπάρχουν στη Δύναμη 632 και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν 1012.
Ερωτηθείς σχετικά με τη σύλληψη του προσώπου που φέρεται να είχε πυροβολήσει τους αστυνομικούς το περασμένο Σάββατο, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως όντως έχει συλληφθεί και το τρίτο πρόσωπο και ευχαρίστησε όσους έχουν συνδράμει σε αυτό. «Είμαστε στα πρώτα στάδια και αναμένω ενημέρωση από τους συναδέλφους της Λεμεσού», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τα λάθη που έκανε η Αστυνομία στη διερεύνηση των τελευταίων εγκλημάτων, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως το ανακριτικό έργο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσον αφορά το άγριο φονικό στον Στρόβολο όλοι προσπερνούν το γεγονός ότι εξιχνιάστηκε πλήρως και πολύ σύντομα η υπόθεση. Υπενθύμισε πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με οδηγίες δικές του ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αγγελίδης ήταν πολύ προσεκτικός επαναλαμβάνοντας πως θα έπρεπε όλοι να μένουν στις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας και να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση του θέματος.
«Δεν μπορώ να είμαι υπόλογος σε ό,τι αφορά την ποιότητα των όποιων πηγών του όποιου ΜΜΕ», πρόσθεσε. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα όποια λάθη, είπε πως διαχρονικά κατά τη διάρκεια της διερεύνησης προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορείς να εξετάσεις διαφορετικά παρά μόνο να φέρεις ενώπιον σου, μέσα από τις σωστές διαδικασίες, κάποιους ανθρώπους.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως αισθάνεται ότι η Αστυνομία τυγχάνει επίκρισης για το οτιδήποτε κάνει, ενώ σημείωσε πως ο κόσμος εμπιστεύεται τη Δύναμη και για αυτό και υπάρχουν 100 χιλιάδες πολίτες παρατηρητές. «Η Αστυνομία αισθάνεται πολλές φορές ότι βάλλεται αδίκως από πολλούς και ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση που το οργανωμένο έγκλημα έπληξε μέλη δικά μας, θα έπρεπε κάποιοι να είναι δίπλα μας», είπε.
Πηγή:ΚΥΠΕ