Εδώ θα κτιστεί τελικά το νέο κτήριο της Βουλής

Στον Λόφο της ΠΑΣΥΔΥ, θα ανεγερθεί το νέο κτήριο της κυπριακής Βουλής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. 

"Στον Λόφο της ΠΑΣΥΔΥ, θα ανεγερθεί το νέο κτήριο της κυπριακής Βουλής, καθώς εξευρέθηκε, μετά από επίμονες διαβουλεύσεις των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, η βέλτιστη δυνατή λύση για τη χωροθέτηση του κτηρίου".

Προστίθεται ότι η λύση που δόθηκε διασφαλίζει την προστασία και προσβασιμότητα στις αρχαιότητες, στην ολότητά τους, όπως και τη λειτουργικότητα του κτηρίου, χωρίς να επηρεάζεται το αισθητικό αποτέλεσμα, στα πλαίσια πάντα της αρχικής σύλληψης του έργου.

Με τη λύση αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όχι μόνο διατηρείται το κτήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και θα αποτελέσει ένα παράδειγμα προβολής και σύζευξης του αρχαίου πολιτισμού με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τη ζωή της πόλης.

"Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου επιθυμεί να ευχαριστήσει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τους Αρχιτέκτονες του έργου Δ. Κυθρεώτης και Συνεργάτες, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και το θετικό πνεύμα που επέδειξαν για την επίτευξη συμφωνίας", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»