Άρχισε η καταβολή της φοιτητικής χορηγίας

Περίπου 22.900 αιτήσεις για παραχώρηση φοιτητικής χορηγίας είχαν υποβληθεί μέχρι τις 8 Μαΐου στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ παραμένουν μόλις μερικές μέρες μέχρι τις 11 Μαΐου, που λήγει η παράταση που δόθηκε για υποβολή των αιτήσεων.
 
Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφαση του στις 24 Απριλίου, είχε εγκρίνει παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων διεκδίκησης της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας (φοιτητική χορηγία και φοιτητικό πακέτο), για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, μέχρι την Παρασκευή 11 Μαΐου.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, Λάκης Μίθηλλος είπε ότι έχει καταβληθεί ήδη η πληρωμή σε 5.500 δικαιούχους φοιτητικής χορηγίας, ενώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει καταβληθεί η πληρωμή σε συνολικά πέραν των 7.500 δικαιούχων.
 
Ανέφερε ότι η Υπηρεσία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον έλεγχο και έγκριση αιτήσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι το πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η όλη εργασία εξαρτάται από το κατά πόσον είναι ολοκληρωμένες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή αν θα χρειαστεί η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας να ζητήσει επιπλέον στοιχεία από τους αιτητές.
 
Η φοιτητική χορηγία παραχωρείται, υπό προϋποθέσεις, στη βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ το ύψος της φοιτητικής χορηγίας που παραχωρείται στους δικαιούχους εξαρτάται από το συνολικό ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»