Αναχωρεί για Κάιρο ο Υπουργός Ενέργειας - Συναντάται με τον Αιγύπτιο ομόλογο του

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί σήμερα, για το Κάιρο, όπου αύριο θα παρακαθήσει, μαζί με τον Υπουργό Πετρελαίων και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Τάρεκ ελ Μόλα, σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών, στις οποίες θα συμμετάσχουν τόσο τεχνοκράτες από τα δύο Υπουργεία όσο και εκπρόσωποι της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου και της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της Αιγύπτου EGAS, συμπεριλαμβάνονται η Διακρατική Συμφωνία για την πόντιση αγωγού από την Κύπρο προς την Αίγυπτο, οι σχέσεις ΕΕ – Αιγύπτου στον τομέα της ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές ενεργειακές συνεργασίες.
 
Ο κ. Λακκοτρύπης θα επιστρέψει στην Κύπρο τη Δευτέρα το απόγευμα.
 
Πηγή ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό στη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER την Πέμπτη
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Μετέβη ξαφνικά στην Άγκυρα ο Ουστέλ-Σχετίζεται με την κρίση για το ««νομοσχέδιο για την οργάνωση της αστυνομίας»
Θεσμοθετείται ο Γενικός Δημόσιος Κατήγορος-Οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συμβουλίου
Απαντά στον Δήμο Στροβόλου το ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση απορρίπτει τα περί διάκρισης, αβάσιμοι ισχυρισμοί»
Σημαντικές κρίνονται οι επαφές Ολγκίν στις Βρυξέλλες από την Κυβέρνηση-Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πολυμερή
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
Εξοργισμένη η Κυβέρνηση με το podcast Φειδία με Τατάρ-«Προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ψευδοκράτος»