Ερντογάν: «Η Άγκυρα δεν εγκατέλειψε το στόχο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η Άγκυρα ποτέ δεν εγκατέλειψε τον στόχο της για ένταξη στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας το μανιφέστο του ενόψει των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Ιουνίου.

Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν είπε ότι οι εταίροι της Τουρκίας στην Ευρώπη ωστόσο δεν δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα για το ζήτημα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει μετά τις εκλογές, θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία και υποσχέθηκε χαμηλότερα επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της μετά τις δύο που προηγήθηκαν: "Δεν θα σταματήσουμε να περιορίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα προσθέσουμε και νέες (επιχειρήσεις) στην "Ασπίδα του Ευφράτη" και στον "Κλάδο Ελαίας". Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για νέες αποστολές", είπε ο τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η χώρα στη Συρία.
 
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας