Με τις ευχές όλων στο Ισραήλ ο τραυματίας αστυνομικός

Το πράσινο φως για τη αερομετακομιδή του σοβαρά τραυματία αστυνομικού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λεμεσού, έπειτα από την αιματηρή επίθεση από μαφιόζους χθες βράδυ, έδωσαν αργά το απόγευμα οι Ισραηλινοί γιατροί.

 

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι γιατροί από το Ισραήλ έφτασαν το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μετέβησαν στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου εξέτασαν τον τραυματία αστυνομικό.

Η μεταφορά του τραυματία με ασθενοφόρο για το παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας ξεκίνησε γύρω στις 8:10, όπου εκεί τον αναμένει νοσοκομειακό αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει στο Ισραήλ για περαιτέρω νοσηλεία.

Τον τραυματία αστυνομικό επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος και κατέστησε σαφές, όπως είπε, ότι θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή.
 
«Θέλω να καταστήσω σαφές. Δεν είμαι μόνο στο πλευρό των τραυματιών. Είμαι στο πλευρό του αστυνομικού σώματος που ενόρκως επιτελεί το καθήκον του», δήλωσε.
 
«Δεν θα επιτρέψουμε στα εγκληματικά στοιχεία να θεωρήσουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται», τόνισε ο Πρόεδρος, ο οποίος, όπως ανέφερε, μίλησε και με τον Αρχηγό Αστυνομίας επ’ αυτού.
 
«Μηδενική ανοχή σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι η Κύπρος μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε ως πεδίο πλουτισμού με παράνομες ενέργειες» και να αποθρασύνεται «σε βαθμό που να νομίζει ότι η αστυνομία θα εκφοβιστεί από ανάλογες ενέργειες».

Αντίθετα, τόνισε, «θα νιώσουν κάποιοι επιτέλους ότι εννοούμε και την ευνομία αλλά ιδιαίτερα όχι μόνο την πάταξη της διαφθοράς αλλά και της εγκληματικότητας». 

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι εξοργισμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε, «ναι, είμαι. Γιατί επίθεση κατά της Αστυνομίας σημαίνει επίθεση κατά του κράτους. Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από κανένα είτε ημεδαπό, είτε αλλοδαπό, είτε από όπου κι αν προέρχεται».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τον δεύτερο τραυματία αστυνομικό, που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό.
 
Στο Νοσοκομείο Λεμεσού έφθασε μετά την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, τον οποίο υποδέχθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας και η ΓΔ του Υπουργείο Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.

Δειτε Επισης

Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα
Για αρκετό καιρό βρίσκονταν στην αποθήκη οι κροτίδες που προκάλεσαν φωτιά και εκρήξεις στη Λεμεσό
Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία