Προειδοποιεί η Λαγκάρντ: Οι φτωχοί θα πληγούν περισσότερο από έναν εμπορικό πόλεμο

Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να πληγούν περισσότερο από έναν εμπορικό πόλεμο, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι θα επιβάλει άμεσα δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο από την Ευρωπαϊκή Eνωση, το Μεξικό και τον Καναδά.
 
 Φόβοι για εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ: Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

"Σε τελική ανάλυση, αν διαταραχθεί το διεθνές εμπόριο, αν το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των οικονομικών παραγόντων μειωθεί σημαντικά, αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο είναι οι φτωχότεροι" είπε η Λαγκάρντ.
 
Oπως εξήγησε, οι πιο φτωχοί είναι εκείνοι που αγοράζουν καταναλωτικά είδη σε χαμηλές τιμές.
 
Η Λαγκάρντ βρίσκεται στο Γουίσλερ του Καναδά για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7.
 
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην παρατείνουν την προσωρινή εξαίρεση που είχαν παραχωρήσει στην ΕΕ, το Μεξικό και τον Καναδά και από την 1η Ιουνίου θα επιβάλουν δασμούς ύψους 25% για τον εισαγόμενο χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο.
 
Η Λαγκάρντ δεν θέλησε να σχολιάσει ευθέως την απόφαση αυτή των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.
 
Επισήμανε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επανέλθει στα επίπεδα πριν από την κρίση και φέτος αναμένεται να αγγίξει το 3,9%. "Η ανεργία μειώθηκε σε όλον τον κόσμο, γεγονός θετικό", συνέχισε, προειδοποιώντας όμως για κινδύνους όπως "το κολοσσιαίο παγκόσμιο χρέος, που είναι πιο βαρύ από ποτέ" και κυρίως "για τους κινδύνους γεωπολιτικής και πολιτικής φύσης που υποκινούν μια μεγάλη ανασφάλεια και αστάθεια", αναφερόμενη στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών εταίρων τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα
Μίλησε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Μακρό-«Η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την Ουκρανία»
Σε δύο ημέρες πιθανότατα θα σταλεί στην ΕΕ η επιστολή Τραμπ που θα της ανακοινώνει τους δασμούς
ΒΙΝΤΕΟ: Ήρωας 39χρονος έσωσε μωρά από φλεγόμενο διαμέρισμα στο Παρίσι-Ισορροπούσε σε στενό περβάζι
Δεν είναι ευχαριστημένος με τον Πούτιν ο Τραμπ-«Σκοτώνει κόσμο και μας αραδιάζει βλακείες»
Ο Χαφτάρ έδιωξε από τη Βεγγάζη την αποστολή της ΕΕ για το μεταναστευτικό-«Είστε ανεπιθύμητοι»
ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές Αποκάλυψης από την πυρκαγιά στη Μασσαλία-Aπαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους
Νεκρός άνδρας σε αεροδρόμιο της Ιταλίας-Τον ρούφηξε κινητήρας αεροσκάφους
Κινεζικό πολεμικό πλοίο επιτέθηκε με λέιζερ σε γερμανικό αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα