Βάζει «μπουρλότο» στο Σκοπιανό ο Ιβανόφ - Αρνείται το «erga omnes»

«Μπουρλότο τις συνομιλίες για το Σκοπιανό και στην διαφαινόμενη συμφωνία βάζει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ που αρνείται το «erga omnes».

«Η στάση του προέδρου Ιβάνοφ είναι συνεπής με τις απόψεις όλων των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes», αναφέρεται στην ανακοίνωση της σκοπιανής προεδρίας, η οποία δόθηκε στα ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, «ακόμη ένα βήμα» στις συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να επέλθει οριστική συμφωνία για το Σκοπιανό, περιμένει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το πρώτο έτος της πρωθυπουργίας του, ο Ζάεφ υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει τελική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ».

«Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής, ενώ οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας» τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η πΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία.

Ανέφερε δε, ότι σύντομα αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα -κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί «απόψε, αύριο ή την Παρασκευή».

Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα. «Οι πολίτες περιμένουν κάποιον που μπορεί να ηγηθεί, οι αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που προσφέρουν ένα μέλλον στους πολίτες» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών έχουν διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα και ότι οι δύο χώρες δεν υπήρξαν ποτέ πιο κοντά σε λύση».

Ερωτηθείς για τα ονόματα που βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι, ο Ζάεφ απέφυγε να απαντήσει στο εάν η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» είναι ακόμη στο «τραπέζι». Ωστόσο, από ελληνικής πλευράς έχει καταστεί σαφές ότι η ονομασία αυτή έχει αφαιρεθεί από τη λίστα.

Δειτε Επισης

Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»