Ο Τσαβούσογλου απειλεί τις ΗΠΑ για τα τα F-35

Η μάχη για ΗΠΑ και Τουρκία με επίκεντρο τα μαχητικά F-35 συνεχίζεται και ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου έστειλε νέο μήνυμα.

Τόνισε πως στο τέλος θα γίνει η αγορά αλλά επεσήμανε πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο η Τουρκία μπορεί να στραφεί αλλού και να αποκλείσει του Αμερικανούς από την στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ.

«Δεν ανησυχώ, το συμβόλαιο είναι νομικά δεσμευτικό, δεν μπορεί έτσι εύκολα να ακυρωθεί. Αν δεν παραδοθούν στην Τουρκία αυτά τα αεροσκάφη, θα καλύψουμε από κάπου αλλού τις ανάγκες μας», σημείωσε ιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV προσθέτοντας πως «η σύμβαση με τους Αμερικανούς είναι συνολική και πως η Άγκυρα έχει τακτοποιήσει όλα τα οικονομικά ζητήματα που απορρέουν. Μπορεί να αγοράσουμε αεροπλάνα και από την Ρωσία και από μια χώρα του NATO».

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων