408 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 48ωρο στην Μεσόγειο

Οι ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης ανακοίνωσαν πως αυτό το σαββατοκύριακο διέσωσαν 408 μετανάστες που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο ξεκινώντας από τη βόρεια Αφρική. Τα πλοία διάσωσης περισυνέλεξαν σήμερα 115 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να διαπλεύσουν το στενό του Γιβραλτάρ επιβαίνοντας σε πέντε μικρά σκάφη.

Χθες Σάββατο είχαν διασώσει 293 που επιχειρούσαν τον διάπλου με εννέα πλεούμενα. Οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούν άλλα τρία πλεούμενα στα οποία επέβαινε "σημαντικός αριθμός μεταναστών" στη θάλασσα του Αλμποράν, ανατολικά του στενού του Γιβραλτάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος.

Η Ισπανία είναι η τρίτη πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Ελλάδα. Η ισπανική οδός, η οποία περνά από το Μαρόκο, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους μετανάστες που αποφεύγουν τη Λιβύη, όπου επικρατεί χάος. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 22.400 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης το 2017. Διακόσιοι είκοσι τρεις έχασαν τη ζωή τους.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας