Ένα λάθος, μια στιγμή… Πέντε νεκροί σε δέκα μέρες ο τραγικός απολογισμός της ασφάλτου

Οι τελευταίες δέκα μέρες ήταν τραγικές, σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια. Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο, θρηνήσαμε τον άδικο χαμό πέντε συνανθρώπων μας στην άσφαλτο. Από αμέλεια, Από ένα λάθος; Από μια απροσεξία της στιγμής; Όποια και αν είναι η αιτία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι τραγικό και μη αναστρέψιμο. Είναι ο θάνατος.

Θελήσαμε να γράψουμε ακόμα ένα κείμενο για να ευαισθητοποιήσουμε ή αν προτιμάτε να ταρακουνήσουμε όλους τους οδηγούς. Ακόμα και εμάς τους ίδιους. Να τους κάνουμε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Την αναγκαιότητα δηλαδή, να προστατεύουν τη δική τους ζωή, άλλα και τη ζωή των άλλων. Όμως, έχοντας στο μυαλό μας τους πιο πάνω αριθμούς, τα θύματα και κυρίως τις οικογένειες και τους φίλους τους, που ανήμποροι πλέον να κάνουν κάτι, ρωτούν απλά «γιατί;», δυσκολευόμαστε να βρούμε και να ταιριάξουμε τις λέξεις.

Άλλωστε αν οι ίδιοι οι νεκροί, τα θύματα των τροχαίων, οι αριθμοί τους που ολοένα αυξάνονται και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους, δεν μπορούν να πείσουν κάποιο για το αυτονόητο, ποιες λέξεις και ποια κείμενα θα μπορέσουν να το κάνουν;

Την επόμενη φορά που θα καθίσουμε στο τιμόνι, ας αναλογιστούμε για λίγα δευτερόλεπτα τις συνέπειες. Ας φέρουμε στο μυαλό μας τις τραγικές φιγούρες της μάνας και του πατέρα, που ψάχνουν για το παιδί τους. Τα παιδιά που αναρωτιούνται πότε θα γυρίσει ο πατέρας ή η μάνα τους. Μόλις παραλληλίσουμε όλα αυτά με τη δική μας ζωή, τους δικούς μας ανθρώπους, τότε ίσως να ήμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.    

Αστυνομία Κύπρου 

Δειτε Επισης

Μετέφεραν χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα με πλοίο από την Ελλάδα στη Λεμεσό
Έσπασαν το δάκτυλο αστυνομικού στην Αγία Νάπα γιατί τους έκανε συστάσεις για τη συμπεριφορά τους
Ψάχνουν αν εμπλέκεται τρίτο όχημα στο θανατηφόρο με τον 21χρονο-Πετάχτηκε από το παράθυρο η συνοδηγός
Επιχείρησαν να πετάξουν με λαθραία τσιγάρα και κατέληξαν με χειροπέδες-Εντοπίστηκαν και σε οικία στη Λεμεσό
Αναμένει έρευνα για τη φωτιά στο βαν το ΥΠΑΜ-«Γίνεται για 11 χρόνια το σχέδιο διακίνησης εθνοφρουρών, γίνονται έλεγχοι»
Εν κινήσει μοτοσικλέτα τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα η φωτιά
Διασώθηκε γυναίκα που τραυματίστηκε σε παραλία-Σκάφος της Λιμενικής την παρέδωσε σε ασθενοφόρο
Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
«Το συμβάν χρήζει εις βάθος διερεύνησης, η ΕΦ είναι πολύτιμη να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν»