H EE καλεί τη Ρωσία να δεχθεί την ευθύνη για κατάρριψη της πτήσης MH17

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να δεχθεί την ευθύνη της για την κατάρριψη της πτήσης MH17, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Κοινής Ομάδας Ερευνών, και ζητά από τη Μόσχα να συμβάλει στον καταλογισμό των σχετικών ευθυνών στους δράστες, σύμφωνα με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας εξ ονόματος της ΕΕ για την πτώση της πτήσης MH17, η Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της στην απόφαση 2166 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία απαιτεί βρεθούν οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη της πτήσης MH17 στις 17 Ιουλίου 2014 και ότι όλα τα κράτη  οφείλουν συνεργάζονται πλήρως με τις προσπάθειες για την απόδοση ευθυνών".
 
Η κ. Μογκερίνι τόνισε ότι "στις 24 Μαΐου 2018, η Κοινή Ομάδα Ερευνών παρουσίασε περαιτέρω συμπεράσματα σχετικά με την ανεξάρτητη, επαγγελματική και αμερόληπτη διερεύνησή της και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εγκατάσταση BUK που χρησιμοποιήθηκε για να καταρρίψει την πτήση MH17 ανήκε πέραν αμφιβολίας στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας".
 
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία να δεχθεί την ευθύνη της και να συνεργαστεί πλήρως με όλες τις προσπάθειες για τη λογοδοσία των υπευθύνων", καταλήγει η Φ.Μογκερίνι εκ μέρους των Κρατών Μελών της ΕΕ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας